Vensan Kompani (©AFP)
Vensan Kompani (©AFP)

Ljubičasta evropska hajka u Briselu, Antverpen traži novog trenera?

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 08:55

Dva veoma zanimljiva meča danas u okviru Župiler Pro lige

Potera za Klub Brižom je u punom jeku. Anderleht i Beršot polako gube korak, a bod u predstojećem međusobnom dvoboju u okviru 19. runde ne igra ni jednima, ni drugima. Dva tima koja učestvuju u evropskoj hajci Župiler Pro lige suočavaju se danas na Konstant Vanden Štoku u Briselu. Domaći su peti na tabeli sa 29 bodova iz 18 utakmica, sa 10 bodova zaostatka za vodećim, ali i mečom manje. Beršot zaostaje za Anderlehtom dve utakmice i jedan bod.

Velikan iz belgijske prestonice srušio je Genk, odlično je odigrao i bio je to najbolji meč Anderlehta pod dirigentskom palicom Vensana Kompanija, koji se zahvalio svojim igračima na izvanrednoj fudbalskoj predstavi.

Izabrane vesti

"Nastaviću da ih forsiram da nastave da igraju ovako".

Samouvereni su bili u Anderlehtu, utisak je popravila i pobeda protiv Ostendea, ali je otrežnjenje stiglo u sudaru sa Šarlroom u prethodnoj rundi. Čini se da je previše otrežnjena doživeo Anderleht proteklih sezona. Dolazak Kompanija i njegovo naknadno imenovanje za menadžera nije prošlo tako lako kao što su se nadali u upravi kluba, a rezultiralo je osmim mestom u prošlom mandatu.

Igranje kod kuće Ljubičastima donosi značajnu prednost, jer je samo Klub Briž bolji na domaćem terenu od Anderlehta. Ipak, briselski sastav je jedini neporažne u ligi na domaćem terenu. Pobedio je na pet utakmica, dok je u četiri navrata remizirao. Glavna uzdanica je Lukas Nmeča, strelac devet ligaških pogodaka, i on je spreman za meč, dok su van stroja Versheren, Kobo, Lisens i Van Krombriž, dok su neizvesni Lorens i Trebel.

Beršot je najatraktivniji tim Župiler Pro lige. Najbolji napad i druga najgora odbrana. Na njegovim utakmicama su goleade standard, a neretko meč ode i u 7+. Samo su dve utakmice u kojima je Beršot bio akter završene, a da nisu ušle u 3+. Prosuli su se ljubičasto-beli protiv Muskrona u minulom kolu, kao i Anderleht, i na mini prazničnu pauzu žele da odu u dobrom raspoloženju.

Krajem novembra Beršot i Anderleht nisu razočarali u pogledu golova u međusobnom okršaju. Na Olimpijskom stadionu u Antverpenu, Beršot je sačuvao prednost iz prvog poluvremena, a gosti su u završnici uspeli samo da prepolove zaostatak (2:1) i uvedu meč u 3+. Ipak, osveta izgleda izgledno jer ekipa koju trenira Ernan Losada, igračka legenda Beršota koja je deo karijere provela u Anderlehtu, ove sezone nije uspela da pobedi u pet od osam gostovanja.

Zanimljivo će biti i na otvaranju današnjeg programa belgijskog prvensstva. Antverpen ima posla sa Šarlroom. Istorijski posmatrano, velika imena tamošnjeg fudbala, no poslednjih decenija ekipe koje su daleko od vrha. Domaćina s klupe predvodi Hrvat Ivan Leko, kojem bi današnja utakmica mogla da bude i poslednja jer je dobio bogatu ponudu iz Kine. Antverpen je trenutno na 7. mestu, dok su gosti na odličnom trećem mestu.

U međusobnim susretima Zebre su u poslednje vreme uspešnije, no epitet favorita ide na stranu domaćih, uprkos tome što je Šarlroa pobedila u poslednja tri izlaska, a najsvežije slavlje u toj seriji bilo je verovatno najupečatljivije, jer je pao Anderleht.

BELGIJA 1 - 19. KOLO

Subota

Klub Briž – Eupen 3:0 (0:0)

/Lang 52, 58, Okereke 83/

Zulte Varegem - Serkl Briž 1:0 (0:0)

/Dompe 83/

Kortrajk - Gent 1:0 (0:0)

/Selemani 49/

Leven - Ostende 1:2 (1:0)

/Malinov 35 - Teate 59, Engava 72/

Standard - Sint Trojden 1:2 (0:2)

/Muleka 71 - Nazon 5, Suzuki 16/

Nedelja

13.30: (2,35) Antverpen (3,30) Šarlroa (3,05)

16.00: (1,30) Genk (5,70) Vasland Beveren (9,00)

18.15: (1,72) Anderleht (3,90) Beršot (4,70)

20.45: (1,65) Mehelen (3,80) Muskron (5,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara