Serđo Pelisije (©Reuters)
Serđo Pelisije (©Reuters)

Ljubav koja ne poznaje granice: Pelisije se vraća iz penzije u 42. godini kako bi novom Kjevu udahnuo život

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.09.21. | 11:03

Legendarni golgeter Letećih magaraca odlučio da pomogne klubu nastalom na pepelu ugašenog da što pre pobegne iz devetog ranga

Ono što je Antonio di Natale Udinezeu, Paolo Maldini Milanu, a Frančesko Toti Romi, Serđo Pelisije je bio Kjevu. Ikona kluba, sinonim jednog vremena.

S nedavnim gašenjem popularnih Letećih magaraca u nepovrat je otišla i istorija duga 92 godine - iako se još čeka ishod žalbenog postupka -, ali nije i ljubav koja ne poznaje granice. Borio se do poslednjeg dana legendarni napadač Kjeva da očuva makar sećanje na simpatični klub iz Verone, pravna borba još traje, mada je bitku ranije izgubio zbog katastrofalnog finansijskog stanja i nemara ljudi koji su godinama vodili brigu sa vrha. Potvrda teze da Serđo Pelisije zaista živi Kjevo na poseban način potvrđuje i vest da je rekorder po broju pogodaka ubrzo osnovao "novi Kjevo" i dao mu naziv Klivense sa idejom da se ne izgubi zauvek sećanje na klub kojem je dao sve.

Izabrane vesti

Za trenera Klivensea postavljen je Rikardo Alegreti, inače nekadašnji vezista Kjeva, a sada je svetlost dana ugledao spisak od 23 igrača za prvu zvaničnu utakmicu. I na njoj se nalazi Serđo Pelisije! Posle dve godine odmora Pelisije se vraća fudbalu sa 42 leta, sa namerom da novi Kjevo što pre pogura napred, da pobegne od devetog ranga takmičenja u kojem će debitovati danas od 16 časova protiv ekipe VR Arena na stadionu Avanci.

Pelisijeov poslednji takmičarski meč bio je na zatvaranju Serije A za sezonu 2018/19 protiv Frozinonea. Danas sa 42 godine počeće u amaterskom timu svoj novi fudbalski život. Jer ne želi da se Kjevo, ma kako se on sada zvao, pati na dnu lestvice, u blatu italijanskog fudbala. Uz Pelisijea će za novi Kjevo zaigrati i Davide Skvici, sin bivšeg golmana Letećih magaraca Lorenca, te defanzivac Nikola Frej, inače fudbaler bivšeg Kjeva i brat čuvenog golmana Sebastijana.

Đaloblu nikada nije, niti će imati čoveka kakav je Serđo Pelisije: 517 utakmica – 139 golova! Sada će imati višestruku ulogu. Predsedni je dva kluba, starog i novog Kjeva, generalni je direktor i verovatno prvi napadač, sa kapitenskom trakom oko ruke.

To je ljubav, to se voli.



tagovi

KjevoKlivenseSerđo Pelisije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara