Vout Veghorst (©Reuters)
Vout Veghorst (©Reuters)

Liverpulu Gakpo, Čelsiju Feliks, a Junajtedu – Veghorst za 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 09:56

Raskinut ugovor sa Bešiktašem, sledi put na lekarske preglede

Mančester Siti ne zna na kojoj je poziciji jači, Liverpul je doveo mundijalsku senzaciju Kodija Gakpa, Čelsi će pokušati da probleme reši sa akvizicijom iz Atletika Žoaom Feliksom, a navijači Mančester junajteda trebalo bi da se raduju novom špicu. Kažemo trebalo, jer na Old Trafordu su nekad klicali Eriku Kantoni, Tediju Šeringemu, Rudu Van Nistelroju, Vejnu Runiju i sličnima, a dočekali su da ih ovog proleća spasava – Vout Veghorst.

Kvalitetan napadač svakako, sa svojih 197 centimetara izuzetno nezgodan za markiranje, ali daleko od svetske klase. S tim da 30-godišnji Holanađan neće ni stići u Mančester kao trajno rešenje, već da popuni rupu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda u Al Nasr.

Izabrane vesti

Stići će sigurno, jer su turski mediji danas objavili da je i zvanično raskinuo ugovor sa Bešiktašem u kome je igrao na pozajmici iz Barnlija. Odlično je igrao. Na 18 utakmica postigao je devet golova i dodao četiri asistencije. Uz napomenu da je tihovao protiv najboljih klubova u zemlji – Galatasaraja, Fenerbahčea, Istanbul Bašakšehira i Adane. A u Engleskoj će imati samo još bolje rivale. Zna i on to, prošle sezone je za Barnli odigrao 20 utakmica u Premijer ligi i samo dva puta treseao protivničke mreže.

Erik ten Hag će sada bar imati dvojicu klasičnih i sasvim različitih centarfora, jer je posle Ronaldovog odlaska mogao da računa samo na Antonija Marsijala, kao rezervnu opciju u liku Markusa Rašforda, mada on nije ona tradicionalna “devetka“. Veghorst jeste i pride je prilično koristan igrač kada treba probiti bunker zbog čega je Junajted i izdvojio 3.000.000 evra da ubedi Bešiktaš da ga pusti da ide šest meseci pre kraja sezone.

Turci će sada krenuti po Vensana Abubakara, a Veghorst na lekarske preglede u Mančester. Boravak na Old Trafordu oročen do leta, a Junajted bi do tada trebalo da pronađe dugoročno rešenje. Dugogodišnja tiha patnja je Hari Kejn, pitanje je koliko i realna želja, a danas se po ostrvu piše da su na meti i Benfikin Gonsalo Ramos i Ajaksov Mohamed Kudus.

Do tada – Vout Veghorst. Samo ako prođe preglede.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Vout Veghorst

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara