©Reuters
©Reuters

Liverpulovi navijači, ne bojte se, Slotov fudbal nije ništa manje atraktivan od Klopovog

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.08.24. | 03:43

Redsi trijumfovali u predsezonskoj utakmici protiv Arsenala

Otišao je Jirgen Klop posle devet godina i ostavio veliku prazninu na Enfildu. Utkao je nemački stručnjak previše u svaku ciglu Enfilda da bi njegov odlazak mogao da se preboli tako lako, ali se njegov naslednik Arne Slot za sada maksimalno trudi da olakša navikavanje na život Liverpulovih navijača bez nasmejanog Nemca na klupi.Šestostruki šampion Evrope je posle Betisa (1:0), trijumfovao i i na drugoj pripremnoj utakmici pred početak sezone. Arsenal je savladan 2.1 (2:1), a duel u Filadelfiji obeležile su dve spektakularne akcije iz kojih je Liverpul davao golove.

Najpre je Mohamed Salah brzim istrčavanjem pred kazneni prostor i preciznim udarcem u 13. minutu krunisao četvoropoteznu kombinaciju začetu od golmana Kelehera, a onda je možda i atraktivnija bila akcija prilkom gola za 2:0. U strlece se upisao Fabio Karvaljo, a potezi igrača Liverpula podsećali su na Barsinu tika-taku iz najboljih dana. Haverc je stigao da smanji zaostatak do kraja, ali Arsenal nije uspeo da izbegne poraz.

Izabrane vesti

Nešto više od 65.000 gledalaca uživalo je u igri vrhunskih svetskih fudbalera, ali samo 45 minuta. Liverpul i Arsenal morali su da ispoštuju svoju obavezu prema organizatoru i u prvom poluvremenu su poslali na teren sve ono najbolje što imaju, ali su već na poluvremenu i Arne Slot i Mikel Arteta napravili pregršt promena kojim su jasno stavili do znanja gledaocima da se ipak radi o prijateljskoj utakmci i da neće rizikovati povrede. Baš zato su šansu dobili malo poznati momci poput Luke Stivensona, Ovena Beka, Harvija Blera, Bena Doaka na jednoj strani, a Majls Lui Skeli, Itan Nvaneri, Ejden Heven i Džoš Nikols na drugoj.

GOL Mohameda Salaha za 1:0 pogledajte OVDE.

GOL Fabija Karvalja za 2:0 pogledajte OVDE.

GOL Kaija Havarca za 2:1 pogledajte OVDE.

Paralelno je odigran i prijateljski susret između Čelsija i meksičke Klub Amerike, a na Mercedes Benc Areni u Atlanti Plavci su pokazali zašto dolaze iz većeg platnog razreda. Kristofer Enkunku je pogodio iz jednaesterca već u drugom minutu, a letošnje pojačanje iz Barselona Mark Guju najavio je dobru karijeru na Stamford Bridžu, pošto je u 21. minutu povećao vođstvo na 2:0 golom glavom posle kornera i centaršuta Kirnana Duzberi Hola. Od tri gola, evropska ekipa je dva dala iz jedanaesteraca, a sa 11 metara siguran je na deseak minuta pred kraj bio Noni Madueke.

Vredi istaći i da je u predsezonskim utakmicama Kristal Palas pobedio protiv Vulverhemptoma 3:1, dok je Lajpcig bacio na kolena Aston vilu 2:0.


tagovi

LiverpulArsenalArne Slot

Obaveštavaj me

Liverpul
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara