Giorgi Mamardašvili (Reuters)
Giorgi Mamardašvili (Reuters)

Liverpul ponudio Valensiji 35.000.000 za Mamardašvilija, čeka se odgovor iz Singapura

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 11:56

Redsi stavili na sto sumu približnu očekivanjima španskog kluba, Piter Lim treba da preseče

Krenuo je Liverpul u akciju! Desetak dana nakon što je španski Relevo obelodanio zagrejanost engleskog velikana za Giorgija Mamardašvilija, isti medij javio je klub sa Enfilda poslao zvaničnu ponudu Valensiji. Reč je o sumi od 35.000.000 evra u koju staju i bonusi što je novac približan onom koji priželjkuje španski klub.

Već dve godine Gruzin slovi za jednog od najboljih golmana španske Primere, dodatno je skrenuo pažnju na sebe sjajnim nastupima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Liverpul ga vidi kao golmana za budućnost. Vremešni Alison Beker će u oktobru napuniti 32, Redsi planiraju da Brazilac bude prva opcija na Enfildu makar još godinu dana, a da Mamardašvili polako prerasta u prvi izbor među stativama.

Izabrane vesti

Reprezentativac Gruzije ima ugovor sa Valensijom do 2027. godine i tržišnu vrednost od 45.000.000 evra. Gazda kluba Piter Lim je odavno zahtevao obeštećenje u rasponu od 35.000.000 do 40.000.000 evra i sada se čeka zeleno svetlo većinskog vlasnika stacioniranog u Singapuru.

Deluje da je posao sve bliži realizaciji, ali nije još gotov. Jasno je da Bornmut koji takođe merka Mamardašvilija ne može da bije ovu bitku sa Liverpulom, ali bi mogao da iskoristi činjenicu da je Alison prvi golman i dovede Gruzina na pozajmicu. Ostanak na Mestalji svakako nije opcija. Liverpul je 23-godišnjem golmanu ponudio 4.000.000 evra neto godišnje što je suma koju Slepi miševi jednostavno ne mogu da isprate.

Iz trenutne vizure, najlogičniji potez Valensije jeste da prihvati Liverpulovu ponudu i učini Mamardašvilija sedmim navijećim izlaznim transferom u klupsoj istoriji. Naročito što je ovog leta na Mestalju već stigla zamena u vidu Stoleta Dimitrijevskog.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Giorgi MamardašviliLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara