Ruben Amorim (©Reuters)
Ruben Amorim (©Reuters)

Liverpul otpao, privatni avion za Amorima nije poslao Vest Hem, nego Čelsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 13:32

Portugalac će, sva je prilika, naslediti Maurisija Poketina na Stamford bridžu

Kovali su velike planove na Enfildu posle spoznaje da Jirgen Klop odlazi na kraju sezone, želeli su Ćabija Alonsa i ostali praznih šaka. Dovodio se zatim Ruben Amorim sa Liverpulom, međutim, ni od toga neće biti ništa, jer će, ako ne dođe do veleobrta, klub u budućnosti voditi Arne Slot. Ali, zato je došlo do preokreta kod Portugalca.

Dok još nije propala priča oko Rubena Amorima i Liverpula, engleski mediji plasirali su vest da će mu Vest Hem pokvariti posao. Da londonski klub vidi trenera Sportinga kao naslednika Dejvida Mojesa i da je po njega poslao privatan avion. Istina je negde između. London jeste destinacija, ali je adresa pogrešna! Destinacija je Stamford bridž.

Izabrane vesti

Čelsi je radio u tajnosti i prema informacijama Pedra Sapulvede, on je taj koji je poslao privatni avion 22. aprila po Rubena Amorima. Dakle, portugalski stručnjak baš i nije bio najiskreniji kada je govorio da apsolutno nikakvih kontakta sa drugim klubovima nije bilo i da mu je na umu samo kako da sa Sportingom osvoji titulu.

“Prekinite sa ovim pričama, želim da stavim tačku na sve što je objavljivano. Ovo je poslednji put da govorim o budućnosti”, između ostaloga je rekao Ruben Amorim:

“Trener sam Sportinga. Nije bilo intervjua niti sa jednim klubom, a ni bilo kakvih dogovora. To nije istina. Fokusiran sam, kao i uvek, na svoj klub. Nemam ništa drugo da kažem, to je to – stvar je rešena”.

Želja Liverpula je bio, Vest Hema takođe, ali je pregovore započeo sa Čelsijem. Put za London platili su Tod Boli i saradnici, što je jasan signal vezan za budućnost Maurisija Poketina. Da se naslutiti šta ga čeka.

Argentincu su na Stamford bridžu dani odbrojani. Ruben Amorim će, sva je prilika, da ga nasledi. Izbio je na pol-poziciju. Ostaje samo da se vidi da li su engleski mediji, osim grada, makar nešto dobro napipali. Jer, pisano je da otkupna klauzula za portugalskog trenera iznosi 20.000.000 evra. Čak i da je Sporting spreman – mada nije najjasnije zašto bi to uradio – da cenu spusti na 15.000.000 evra za klub sa Enfilda.

Nijedna od ve sume londonskim Plavcima neće biti problem, pa ni veća. U Čelsiju pod američkim biznismenom Todom Bolijem važi ona: gde ima, tu se i prosipa. Doduše, na Stamford bridžu i previše.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ruben AmorimSporting LisabonČelsiLiverpulVest Hem

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara