Jesper Lindstrem (Reuters)
Jesper Lindstrem (Reuters)

Liverpul i Arsenal na liniji sa Frankfurtom: Ajntraht spreman za najveću prodaju od Jovića i Alea

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 16:29

Premijerligaši zagrizli za danskog plejmejkera Jespera Lindstrema

Pre tri leta se u Ajntrahtovu kasu u rasponu od dve sedmice slilo 113.000.000 evra. I to samo od dvojice igrača. Naplatio je dobru golgetersku formu Luke Jovića i Sebastijana Alea, napravio dva najveća izlazna transfera u klupskoj istoriji, ali od toda skuplja samo “mrvice”.

Od prelaska Filipa Kostića u Juventus inkasirao je 13.000.000, Andrea Silvu je prodao Lajpcigu za 23.000.000. Ciframa koje je dobio od Real Madrida, odnosno Vest Hema za napadački tandem na leto 2019. godine nije se primakao, ali bi kroz koji mesec sve moglo da se promeni. Nova “zlatna koka” je – Jesper Lidstrem.

Izabrane vesti

Formira se red ispred Ajntrahtovih klupskih prostorija, za danskog plejmejkera zagrizli su timovi iz Premijer lige. I to krupne “zverke”. Našao se Jesper Lindstrem na radaru Liverpula i Arsenala, a poznato je kako posluju na Ostrvu. Nije im strano da duboko zavuku ruku u džep i plate koliko je potrebno.

Liverpul i Arsenal su ozbiljni u nameri da angažuju Danca, koga je Ajntraht pre dve godine otkupio od Brondbija za 7.000.000 evra. Ove sezone je na koti od devet golova i četiri asistencije u svim takmičenjima, ali i pored toga što se mnogo toga u igri kluba iz Frankfurta vrti oko Lindstrema, spremni su da ga prodaju.

Procena je da će morati da izdvoje oko 40.000.000 evra. Možda i celih 50.000.000…

Zavisiće od toga i koliko će uporni biti Liverpul i Arsenal, i hoće li priča spasti na jedan tim ili će za potpis biti vođena trka udvoje. Redsi razmatraju još nekoliko igrača, a u najužem krugu su Čelsijevi vezisti – Mejson Maunt i Konor Galaher.



tagovi

Jesper LindstremAjntraht FrankfurtLiverpulArsenal

Obaveštavaj me

Liverpul
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara