Liverpul 2025

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.01.20. | 20:22

Liverpool Echo predviđa kako će za pet godina izgledati tim Redsa...

Više puta ove sezone Jirgen Klop je što primoran, što zbog želja da odmori neke od najboljih igrača, izvodio kombinovani sastav u manje važnim utakmicama. Daleko od toga da je ova poslednja protiv Evertona u FA kupu bila nebitna, međutim Nemac je još jednom pokazao da ima veliko poverenje u ogroman broj mladih igrača kojima Redsi trenutno raspolažu

Klop je za Mersisajd derbi od od onih redovnijih u prvom timu u prvu postavu uvrstio samo Džoa Gomeza i Džejmsa Milnera, dok su ostatak tima činili momci poput Neke Vilijamsa, Natanijela Filipsa, Harvija Eliota, Kertisa Džonsa...

Izabrane vesti

I upravo je ovaj potonji izrastao u junaka. Postigao je lep gol za pobedu Liverpula i prolaz u narednu fazu takmičenja, posle čega je Liverpool Echo, oduševljen igrom poletaraca, rešio da se malo poigra i pokuša da "predvidi" kako bi mogao da izgleda tim Redsa za pet godina.

Jasno da je ideja bila da što više mladih igrača iz aktuelnog igračkog kadra bude "ugurano" u taj tim budućnosti, zbog čega kraj mnogih imena stoji veliki znak pitanja, međutim kako bilo - navijače aktuelnog prvaka Evrope verovatno su uspeli da zabave. Pa čak i da im zagolicaju maštu, pominju dva superstara kao moguća pojačanja u neko dogledno vreme...

Kada su u pitanju poslednja linija i čuvar mreže, promena gotovo da i nema. Alison će, konstatuje Liverpool Echo, imati 32 godine 2025. i biće u zenitu karijere, verovatno kao najbolji golman sveta. Desnu stranu pokrivaće Trent Aleksander Arnold, za pet godina kapiten tima i jedna od najvećih zvezda na Ostrvu. Ni na levom boku ništa se neće promeniti - Endi Robertson imaće 30 godina i ostaće prva opcija. 

Džo Gomez trenutno je starter, ali pitanje je da li bi to bio da su zdravi Dejan Lovren i pre svega Žoel Matip. Te 2025, prognozira Liverpool Echo, Gomez će važiti za jednog od najboljih štopera na planeti i uz veterana Van Dajka (33) činiti neprobojkan bedem pred golom.

Neko Vilijams, Ki Jana Huver, Sep van den Berg i Jaser Larusi trebalo bi da bude alternative za pomenutu četvorku...

Kertis Džons kao povod za ovu igrariju našao je mesto u startnoj postavi tima "Liverpul 2025" kao desno krilo. Konstatuje se da bi, ukoliko nastavi da se razvija ovim tempom, u svojoj 23. godini bio važna karika Redsa. Na suprotnu strani "Echo" je smestio Harvija Eliota, najmlađeg Liverpulovog debitanta u Premijer ligi. Navodi se još da će Milner (38) vrlo verovatno biti u penziji, odnosno da će Vajnaldum i Henderson sa po 34 godine "prestariti" za mesto u startnih 11. Slična procena i za Mo Salaha, odnosno Sadija Manea, za koje se kaže da će izgubiti na brzini i da neće biti opasni kao što su danas. Nabi Keita (31) i Fabinjo, stoji dalje u tekstu, biće u najboljim godinama i za njih bi trebalo da budu zagarantovane pozicije u srcu terena.

Takumiju Minaminu i za pet godina predviđa se uloga džokera. On će tada imati punih 29...

Liverpool Echo kao startnog špica 2025. vidi Rijana Brustera, tada 24-godišnjaka, mada ne isključuje mogućnost da bi ta uloga ipak mogla da pripadne i Divoku Origiju. Po našem skromnom mišljenju ovo su možda i najnespretnije prognoze.

Za kraj je ostavljeno ono "najslađe" - predviđanje pojačanja. E, tu su ljudi sa sajta Liverpool Echo baš "opustili ruku". Samo tri imena, ali kakva. Za Džejdona Sanča, možda i prvo krilo sveta kroz neku godinu, tvrde, Jirgen Klop će prebaciti 100.000.000 evra na ime obeštećenja. Jedna od opcija za vezni red mogao bi da bude jedan od najtalentovanijih Nemaca - Kai Haverc. I na kraju bomba nad bombama - Kilijan Mbape. Predviđaju sa Liverpool Echa, buduća Zlatna lopta sa 26 godina bio bi idealan izbor za navalu Redsa. Mada to i nije teško predvideti, zar ne? 

Zanimljivo da se u ovoj "bajalici" ne pominje da li je Jirgen Klop i 2025. trener. Takođe, nema reči o njegovom prvom pojačanju Marku Grujiću, te Oksu Čemberlenu, Šaćiriju...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara