(Reuters)
(Reuters)

Lisice i kiselo grožđe: Ipsvič u 89. pokvario slavlje u Lesteru

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 23:03

I sprečio da lider pobegne na deset bodova razlike – 1:1

Kiseli osmeh na licima igrača i navijača Lestera na kraju derbija kola u Čempionšipu. Golom u 89. minutu Ipsvič je “ukrao” dva boda Lisicama, pokvario veliko slavlje na King Pauer stadionu, a u isto vreme “spasao” prvenstvo, jer nije dopustio lideru da pobegne na deset bodova prednosti – 1:1.

U neku ruku ulogu tragičara nosi golman Lestera Hermansen, jer je u tom kobnom 89. minutu loše reagovao kod udarca Luonga sa distance, nesrećno je odbio loptu pravo na nogu Sarmijentu, koji je sa lakoćom poslao fudbal u mrežu i zaledio vazduh iznad King Pauera.

Izabrane vesti

Sad se već može govoriti i o krizi Lisica, koje su u pet poslednjih kola dobile samo dve utakmice, a u minule dve utakmice osvojile su bod. Njihova sreća je što ni konkurencija ne blista: Ipsvič je bez poraza u pet rundi, ali od toga je čak četiri puta remizirao. Večeras je taj četvrti. Njihove kikseve je iskoristio Sautempton, koji je od timova iz vrha u najboljoj formi, pa je prišao Traktoristima na samo bod zaostatka.

Pored strelca Sarmijenta, najveće zasluge što je Ipsvič došao do boda nosi i golman gostiju Hladki, koji je u nekoliko navrata maestralnim odbranama sprečio Lester da ode na dva gola prednosti.

Poslednju kolosalnu priliku da dupliraju vođstvo igrači domaćeg tima imali su u 75. minutu, kada je Hladki odbranio šansu koju je imao Kenon.

Ipsvič gotovo da nije stvorio pravu priliku u drugom poluvremenu i onda pravo niotkud – bum. Remi. I kući pevajući.



tagovi

LesterČempionšipIpsvič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara