Tod Boli (©Reuters)
Tod Boli (©Reuters)

Lion, Sošo i Bordo odbili, čini se da Strazbur neće: Vlasnik Čelsija Tod Boli dogovara kupovinu francuskog kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 19:14

Američki biznismen rešen da proširi fudbalsku imperiju

Kako prenosi Gardijan, Čelsi je konkretizovao pregovore oko kupovine Strazbura, kompletne ili delimične. Naime, otkako je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin najavio opuštanje restrikcija da klubovi sa istim vlasnicima učestvuju u istim evropskim takmičenjima, Čelsijeva vrhuška, na čelu sa vlasnikom Todom Bolijem, pojačala je napore u cilju postizanja dogovora sa predsednikom francuskog kluba Markom Kelerom.

Čeferin je ove nedelje istakao da UEFA razmatra promenu pravila, nakon što su se oko pregovora oko prodaje Mančester junajteda javili određeni problemi po pitanju konflikta dva kluba u istom takmičenju, pod istim vlasnikom.

Izabrane vesti

"Imamo pet ili šest vlasnika klubova koji žele da kupe novi klub. Moramo da vidmo šta ćemo da radimo. Postoji mogućnost da tako ostane ili da im dozvolimo da igraju u istom takmičenju. Nisam još siguran", rekao je prvi čovek Evropske kuće fudbala.

Svaka promena otvorila bi vrata Boliju ka realizaciji kupovine Strazbura. On je još u septembru govorio o modelu sa više klubova, kao metodi koja bi omogućila mladim igračima da se razvijaju na pravi način, na putu ka prvom timu Plavaca.

Navodno je pregovore oko kupovine francuskog kluba predao u ruke novom poslovnom predsedniku Čelsija, Tomu Gliku. Dodaje se i da su tri francuska kluba već odbila Bolija - Lion, Sošo i Bordo.

Strazbur, koji je trenutno 15. u Ligi 1 i iznas opasne zone samo zbog gol razlike, traži investitore, te bi mogao da omogući Plavcima da dobiju bazu u jednoj od zemalja koja "proizvodi" najveći broj talentovanih igrača za svetsko i evropsko tržište.

Prvi čovek Strazbura, koji je inače prvi kandidat da nasledi Noela Le Grea na mesto predsednika Fudbalskog saveza Francuske, otkrio je razgovarao sa vlasnikom Čelsija i njegovim partnerima početkom meseca.

"Sastajem se sa ljudima, iz Čelsija i raznih drugih strana, ali ništa zasada nije govoro. Ostali deoničari i ja imamo odgovornost i moramo da budemo pažljivi po pitanju potencijalnih investitora, koje god da su nacionalnosti", rekao je Keler.

Osim što je očigledno naciljao Francusku, Čelsi se raspituje oko kupovine klubova i u Belgiji i Portugaliji, a ističe se i da se Boli konsultovao sa poznatim fudbalskim agentom Žoržom Mendešom u potrazi za pravim rešenjem, kao i da je obavio razgovora sa Portimonenseom.


tagovi

Tod BoliAleksandar ČeferinŽorž Mendeš

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara