Lion, PSŽ i Lil traže prolaz u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 14:51

Večeras na programu tri susreta polufinala Liga kupa Francuske

Juče jedna, večeras tri. Rems se plasirao u polufinale Liga kupa Francuske zahvaljujući odličnom srpskom golmanu Predragu Rajkoviću, a večeras sreću i znanje kušaju Lion, PSŽ i Lil. Favoriti su na papiru u sudarima sa Brestom, Sent Etjenom, odnosno Amijenom.

Prvi će na teren Olimpik iz Liona. Iako u sezonu nisu ušli naročito dobro, Lavovi se očekuju među četiri najbolja u Liga kupu. Istina, ovo takmičenje mnogi francuski klubovi ne shvataju baš najozbiljnije, ali Lion će svim silama nastojati da izbori polufinale protiv Bresta. Nema nikakve sumnje da je domaćin kvalitetniji od rivala, ali papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo.

Izabrane vesti

Još jedan svojevrsni dvoboj Davida i Golijata. Lil igra veoma dobro, a njegov prvi napadač Viktor Osimen na meti je mnogih velikana širem Evrope usled činjenice da je ove sezone postigao i više nego respektabilnih 13 pogodaka. Amijen je trenutno u zoni ispadanja, a kroz kup pokušava nekako da ovu sezonu učini uspešnom. Domaćin je bliži prolasku u polufinale, ali kup je uvek posebna priča...

Nema mnogo diskusije, dvoboj Pari Sen Žermena i Sent Etjena je igra mačke i miša. Sveci iz Pariza su bez ikakve sumnje najveći favoriti za osvajanje duple krune, a njegovi rivali su samo jedan od prepreka koju planiraju da preskoče bez većih problema. Gosti nisu u nekoj formi, trenutno su na 14. mestu Lige 1, a njihova prva misao je kako da se približe sredini tabele kako se više ni u kojim analizama ne bi pominjali u kontekstu velikih razočarenja.

LIGA KUP FRANCUSKE, ĆETVRTFINALE

Sreda
18.45: (1,28) Lion (6,00) Brest (9,50)
21.05: (1,10) PSŽ (11,0) Sent Etjen (19,0)
21.05: (1,55) Lil (4,00) Amijen (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara