Roman Fevr (©Reuters)
Roman Fevr (©Reuters)

Lion dogovorio Brestovu "zlatnu koku" za 15.000.000 + 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 00:57

Roman Fevr u toku dana stiže na preglede

Nisu se u Lionu pred početak sezone nadali ovakvom scenariju. Borba za naslov prvaka odavno je postala misaona imenica, doveden je u pitanje i izlazak na međunarodnu scenu - istina, ima još dosta da se igra - i klupsko rukovodstvo primorano je da se otvori. Peter Boš će u smiraj prelaznog roka dobiti jakog aduta.

Lion i Brest postigli su dogovor. Roman Fevr postaće novi igrač Liona, a u toku dana doći će na lekarske preglede. Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, francuski vezista koji poseduje i alžirski pasoš, parafiraće i promeniće sredinu, a Brestu će na ime obeštećenja pripasti fiksno 15.000.000 evra, odnosno još 3.000.000 opciono kroz bonuse. Ako se ispune sve stavke.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista će sa Lionom potpisati ugovor do 2027. godine, a Brest je konačno našao kupca spremnog da se isprsi i pošteno plati momka koji je u tekučoj sezoni Lige 1 postigao sedam golova i namestio još pe. Roman Fevr je takođe i u Kupu Francuske imao zapažen učinak. Odigrao je jedan meč i u pobedi nad Bordoom od 3:0 doprineo je pogotkom i asistencijom.

Brest je izgurao svoje - dobiće sumu koju priželjkuje. Mogao je Fevr još za vreme letnje pijace da napusti klub i preseli se u tim koji ima šampionske ambicije, ali je kamen spoticanja bila suma od 15.000.000 evra. Milan nije bio spreman da izdvoji tu sumu. Dugo je tvrdio pazar, pokušavao da omekša glavešine Bresta i - nije uspeo. Okrenuo se alternativnom rešenju i doveo je Žuniora Mesijasa na jednogodišnju pozajmicu iz Krotonea.

Za Brest je bilo neprihvatljivo da kliza cenu naniže, jer je Roman Fevr njegova “zlatna koka”. I nije pogrešio. Šest meseci kasnije javio se Lion. Posao je blizu zaključenja, dogovor je postignut. Ostale su još samo sitnice da se utanače, Fevr prođe preglede i stavi autogram.


tagovi

Roman FevrLionOlimpik LionBrestZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara