Obradović juri 46. trofej

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.02.20. | 10:04

Za pehar u finalu turskog kupa boriće se košarkaši Darušafake i Fenerbahčea

Za trofej u finalu turskog kupa boriće se košarkaši Darušafake i Fenerbahčea. Ovo će biti šansa za Željka Obradovića da osvoji pomenuti pehar otkako je preuzeo Fenerbahče, a ukupno 46. koji je podigao otkako je trener. Sa klubovima ih do sada ima 41, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio još četiri medalje.

Košarkaši Fenerbahčea do finala Kupa došli su kroz dramu protiv Turk Telekoma rezultatom 83:81. Neizvestan meč gledali smo od početka do samog kraja, da bi u četvrtoj četvrtini, u kojoj je postignuto i najmanje poena, pitanje pobednika rešeno u poslednjem minutu. Sekund pre kraja Kaja je doveo Turk Telekom na samo poen zaostatka, ali je pobedu ekipe Željka Obradovića potvrdio Nando de Kolo sa linije za slobodna bacanja. Fenerbahče su u ovom meču predvodili Nando de Kolo sa 19 poena, Nikola Kalinić sa 17 poena, osam skokova i četiri asistencije i Jan Veseli sa 15 poena i osam skokova.

Izabrane vesti

Darušafaka je u borbi za finale eliminisala Galatasaraj rezultatom 85:71. Galatasaraj je bio bolji u prvoj četvrtini i imao je sedam poena prednosti, ali je u nastavku meča Darušafaka polako, ali sigurno stizala prednost, povela i nakraju došla do sigurne pobede. U pobedničkom timu najbolji su bili Kartal Ozmizrak sa 25 poena i Doguš Ozdemiroglu sa 13.

Finale će biti odigrano u nedelju od 15 časova uz prenos na Sport Klubu 5.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara