Mauro Ikardi i Sven Botman (©MN Press)
Mauro Ikardi i Sven Botman (©MN Press)

Lilov novi šamar Parižanima, zadao ga je Šeka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 22:00

Superkup Francuske u rukama šampiona

Žestok udarac osvajanjem titule zadao je Lil prošle sezone šeicima koji vode Pari Sen Žermen, a novi šamar skupocenom projektu stigao je već u prvoj takmičarskoj utakmici za sezonu 2021/22.

U meču Superkupa, igranom u Tel Avivu, šampion je savladao osvajača Kupa Francuske - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Gol odluke postigao je Portugalac Šeka u poslednjim trenucima prvog poluvremena, sjajnim udarcem sa 17 metara.

Nemoćan je bio Kejlor Navas, starosedelac među stativama Parižana, jer u konkurenciji za ovu utakmicu nije bio novajlija Đanluiđi Donaruma. Na debi za Svece će sačekati i Serhio Ramos, dok su na terenu bili Ašraf Hakimi, Danilo Pereira, a u drugom poluvremenu i Žoržinjo Vajnaldum. Nije Maurisio Poketino računao i na prve zvezde Nejmara, Kilijana Mbapea i Anhela Di Mariju, a zbog korone je u poslednjem trenutku otpao Idrisa Gaj. Iako je ovo bio kombinovani sastav, na terenu su bili Mauro Ikardi, Ander Erera, Julijan Draksler... Uz već pomenute debitante, od kojih se očekuje da pomognu klubu da se okiti toliko željenom evropskom titulom.

S druge strane, Lil je ostao dvojice vrlo važnih igrača, a francuski mediji pišu da se rasprodaja tek sprema. Golman Majk Menjan je prešao u Milan, Bubakari Sumare u Lester, a promenjen je i trener, pošto je Kristof Galtije otišao u Nicu. Umesto njega je, posle dvogodišnje pauze u radu, angažovan Žoslan Gurvenek.

I pored toga, 36-godišnji Burak Jilmaz, novi golman Leo Žardim, zapravo povratnik u klub iz Boaviste, i ostali igrači Doga uspeli su da odole naletima igrača Pari Sen Žermena. Dali su im loptu (posed 29-71 odsto), ali Poketinovi izabranici nisu znali šta će s njom, odnosno kako da probiju odbranu rivala.

Nije Superkup trofej koji se posebno slavi, međutim, zbog svega što PSŽ predstavlja u Francuskoj i aktuelne situacije u klubu, Lilovim navijačima i te kako će značiti.

Biće ova pobeda i vetar u leđa fudbalerima Lila za start Lige 1 idućeg vikenda. U prvom kolu igraju protiv Meca u gostima, dok će rival PSŽ-u biti Troa, takođe na strani. Videćemo u kom sastavu će Sveci krenuti u borbe za povratak titule na Park prinčeva.


tagovi

Pari Sen ŽermenLilLiga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara