Ilustracija (©Printscreen)
Ilustracija (©Printscreen)

Lilestremov košmar na svom stadionu, da li je vreme za prvenac?

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 12:47

Norveška 1: Žuto-crni osvojili samo bod na pet mečeva pred svojim navijačima pred nastavak Elitserije i dolazak KFUM-a, jedinog tima u najboljem društvu iz prestonice Osla

Na skoro polovini prvenstva norveške Elitserije šampion Bode Glimt nije tako dominantan kao što se očekivalo. Na deobi je prvog mesta sa Branom koji bi trebalo da bude najveća pretnja za žuto-crne izabranike trofejnog stratega Kjetila Knudsena. Povratnik u elitu Fredrikštad je najprijatnije iznenađenje sezone, Molde i Viking su u očekivano u vrhu, dok je razočarao Lilestrem.

Prethodnih godina je bio u vrhu, protekli šampionat je završio na šestom mestu, a u ovom veliki pad, tek 11. pozicija, pa za tradicionalni klub u Norveškoj opstanak je prioritet. Pogotovo su žuto-crni očajni na svom Arasen stadionu gde na pet utakmica imaju samo bod.

Izabrane vesti

Priliku da upišu prvenac pred svojim navijačima (kapacitet stadiona je 11.500 gledalaca) je dolazak jedinog tima iz Osla, a to je KFUM, klub koji su osnovali futsaleri. Dobro gura tim iz prestonice Norveške, nije poražen četiri meča u nizu, ima tri uzastopna remija, pa je sedmi. Razlika između ova dva tima je samo dva boda.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

KFUM je prošle nedelje potvrdio da je produžio ugovor sa trenerom Johanesom Mezgorom do 2027. godine. Počeo je trenesku karijeru kao asistent u komšijskoj Volerengi, a onda je nasledio Jergena Isnesa kada je ovaj seo na klupu Stremsgodseta. Prošle zime je Mezgor uveo tim u elitu, a sada odllično igra, pa je uprava kluba odlučila da mladom stručnjaku ukaže poverenje i za naredne tri godine.

Lilestrem je početkom meseca pobedio Tromse u gostima sa 2:1 i najavio izlazak iz krize. Šampiona Norveške je bio na pauzu više tri nedelje, a ovo je prvi meč za oba tima posle 25 dana. KFUM je čak šest od 11 mečeva odigrao nerešeno, što je rekord Elitserije. Ekipa iz Osla bolje igra u gostima gde je neporažena na pet utakmica, od toga tri trijumfa i dva remija, uz samo četiri primljena gola.

19.00: (2,05) Sandefjord (3,50) Ham Kam (3,50)

Lilestrem ne samo da je osvojio samo bod na svom terenu, nego u proseku pred svojim navijačima, prima skoro tri pogotka po meču. Na pet utakmica čak 14 lopti u mreži domaćina, a samo tri postignuta gola. Domaćin od starta sezone ne može da računa na iskusnog napadača iz Obale Slonovače Matisa Bolija koji je dugo igrao za Molde. Tek nešto više od gola po meču daju fudbaleri u žuto-crnim dresovima.

--------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

NORVEŠKA 1 – ODLOŽENI MEČEVI 12. KOLA

Četvrtak

19.00: (2,05) Sandefjord (3,50) Ham Kam (3,50)

21.15: (1,90) Lilesterem (3,50) KFUM Oslo (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1NorveškaLilestremKFUM Oslo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara