Takumi Minamino (©Reuters)
Takumi Minamino (©Reuters)

Liga šampiona kuca na vrata Kneževine

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 11:01

Francuska Liga 1: Derbi za plasman u evro-elitu večeras (21.00) u Monte Karlu, zahuktali Monako protiv ranjenog Lila

Momci iz Kneževine su u najboljoj formi u francuskoj Ligi 1. Monako je imao uspona i padova tokom sezone, a tim Adija Hitera je sada najbolji kada je najpotrebniji. Bez poraza je već sedam kola (pet pobeda i dva remija), ima tri vezana trijumfa, pa je tim iz Kneževine trenutno na željenom drugom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Pretekao je Bresta za vikend trijumfom u gostima sa 2:0 golovima Denisa Zakarije i Takumija Minamina, a večeras (21.00) u odloženom meču 29. kola u Monte Karlo dolazi još jedan kandidat za evro-elitu, Lil. Doge su ranjene posle ispadanja iz Lige konferencije prošle nedelje od Aston Vile na penale, ali u šampionatu imaju tri uzastopne pobede i zaostaju samo tri boda od Monaka.

Izabrane vesti

Više od dva meseca tim iz Monte Karla nije poražen. Hiter za večerašnji derbi ne može da računa na Elijesa Bena Segira i Vilfrida Singa koji su suspendovani zbog crvenog kartona. Povređen je Rus Aleksandar Golovin, kao i Ismail Džejkobs i Kajo Enrike.

21.00: (2,40) Monako (3,50) Lil (3,05)

Folarin Balogun je dao dva gola Mecu, a onda je postio protiv Rena i Bresta. Američki napadač bi trebalo da dobije mesto u napadu ispred iskusnog Visama Ben Jedera, dok je u formi Takumi Minamino, strelac dva pogotka na tri poslednja meča.

Za Lil i dalje nema u timu povređenog Srbina Andreja Ilića, zimske akvizicije iz norveške Volerenge. Van stroja je i iskusni štoper Samjuel Umtiti, kao i povređeni Portugalac Fernandes, Argentinac Miramon i Alžiras Ounas. Prva zvezda Doga, Kanađanin Džonatan Dejvid je postigao dva pogotka na poslednja dva meča i biče najveća opasnost po Kneževe. On je na meti Napolija i verovatno će na leto da napusti sadašnji klub.

-----------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Lil je dobio tim iz Monte Karla sa 2:0 u prvom delu sezone golovima Kavaleira i Dijakitea. Monako nije dobio Doge na tri poslednja meča. Prošle sezone u Monte Karlu nije bio pogodaka u duelima ovih ekipa.

19.00: (7,75) Lorijan (4,80) PSŽ (1,40)

Pari Sen Žermen je na pragu titule. Ima čak 11 bodova više od Monaka, pa se samo postavlja pitanje kada će tim Luisa Enrikea da odbrani tron. Prilika za nova tri boda je gostovanje Lorijanu koji je vezao tri poraza, pa je sada na mestu koje vodi u Ligu 2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

FRANCUSKA 1 – ODLOŽENI MEČEVI 29. KOLA

Sreda

19.00: (7,75) Lorijan (4,80) PSŽ (1,40)

21.00: (2,40) Monako (3,50) Lil (3,05)

21.00: (2,40) Marselj (3,40) Nica (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1MonakoLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara