Novi stadion u Zaječaru (Star sport)
Novi stadion u Zaječaru (Star sport)

Liga podstanara

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 15:57

Pet superligaša na početku nove sezone neće igrati na svojim stadionima

Pričalo se mnogo o lošim terenima tokom prolećne polusezone u Mozzart Bet Superligi i načelno je dogovoreno da krenu radovi na svim stadionima da se to dovede u red, ali u senci toga ostaje daleko porazniji podatak: trećina klubova elitne divizije u narednoj sezoni neće moći da igra na svojim stadionima!

Umesto Superlige, bolje bi bilo da se takmičenje nazove Liga podstanara, jer barem pet klubova neće prvo kolo dočekati u svom domu.

Izabrane vesti

Novajlija u eliti je Tekstilac, koji je u baražu napravio iznenađenje i izbacio Javor. Ipak, maleni Odžaci neće gledati Superligu, pošto stadion ne ispunjava uslove za takmičenje u najvišem rangu. Tekstilac čak ni baraž nije mogao da igra na njemu, nego je domaćin bio na novosadskom „Karađorđu“.

Klub iz Odžaka je Komisiji za licenciranje prijavio da će Mozzart Bet Superligu igrati u Bačkoj Palanci. Tamo su potrebne sitnice da bi stadion ispunio uslove za elitu i to će biti regulisano.

IMT će, kako stvari stoje, igrati i narednu sezonu na voždovačkom Krovu. Čisti bizar: Voždovac, čiji je stadion, ispao je u Prvu ligu Srbije, dok su Traktoristi izborili opstanak.

Čelnici OFK Beograda su se nadali da će dobiti dozvolu da igraju na svom Omladinskom stadionu, ali od toga na kraju nema ništa. Dom Romantičara je u toliko lošem stanju, da Superliga ne može da se igra na njemu, pa će OFK Beograd morati da se seli u Zaječar.

Novajlija u eliti je Jedinstvo s Uba. Predsednik kluba Nemanja Matić je juče na konferenciji za medije najavio da će Izvršni odbor FSS-a dati zeleno svetlo da se od prvog kola igra na stadionu „Dragan Džajić“, međutim, kako saznaje Mozzart Sport, Komisija za licenciranje je strogo protiv toga. Prosto, ne mogu da se u isto vreme izvode radovi na stadionu (reflektori, svlačionica...), a da se igraju utakmice elitnog ranga. I zato će, najverovatnije, dok ne obave sve do kraja Ubljani biti domaćini u Lazarevcu.

U Kragujevcu je najavljeno rušenje „Čika Dače“ i izgradnja novog stadiona i to da će radovi krenuti u najkraćem roku. Zbog toga će Radnički morati privremeno da se seli. Klub iz Šumadije je prijavio kao novi dom stadion Metalca u Gornjem Milanovcu, mada i dalje postoji opcija da ipak to bude Leskovac.

To je već pet klubova koji će prvo kolo dočekati van svog doma. A, postoji mogućnost da se tom društvu pridruži i Vojvodina! Novosađani planiraju zamenu travnate podloge na „Karađorđu“ i ako krenu u taj proces, teren neće biti spreman za Evropu i start Superlige. Zato će, ako se to desi, Voša biti privremeni domaćin na TSC areni u Bačkoj Topoli.

I još ako neko krene u zamenu trave pre starta šampionata, kao što se najavljivalo, tek će onda da nastane zabava za sve...


tagovi

Mozzart Bet SuperligaIMTOFK BeogradRadnički KragujevacFK VojvodinaTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara