Vil Ferel na hokejaškoj utakmici (©AFP)
Vil Ferel na hokejaškoj utakmici (©AFP)

Lids dobija novog deoničara: Još jedan holivudski glumac ulaže novac u engleski fudbal

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.05.24. | 16:12

Vil Farel je rešio da investira novac u trećeplasirani tim Čempionšipa, koji će se narednih dana boriti za promociju u Premijer ligu kroz plej-of

Sve je češći trend da holivudske zvezde ulažu svoj novac u fudbalske klubove. Rajan Rejnolds je već nekoliko godina vlasnik engleskog niželigaša Reksama, koji je od pete već stigao do treće lige, a sada sličnim putem je rešio da krene i Vil Farel. Kako pišu britanski mediji, zvezda filmova „Spiker“, „Stara škola“ i „Vilenjak“ je kupila deonice u Lids Junajtedu.

Ovaj engleski drugoligaš je od prošlog leta u vlasništvu Fortinajners Enterprajza, koji je kupio većinski paket za 170.000.000 funti. Sada je Farel otkupio deonice, ali manjinske i neće imati nikakav uticaj na funkcionisanje kluba.

Izabrane vesti

Verovatno je procenio da će akcije Lidsa skočiti ako uspe da kroz plej-of uđe u Premijer ligu. Može se reći da se glumac, čije je bogatstvo procenjeno na 160.000.000 dolara, opkladio na to da će Lids u polufinalu plej-ofa biti bolji od Noriča, a potom i u finalu od boljeg iz dvomeča Sautemptona i VBA.

Nije prvi put da je Farel investirao u neki fudbalski klub. On već ima deonice u Los Anđeles FK, klubu koji se takmiči u MLS.

Sada je 56-godišnji Amerikanac prešao i na evropsko tlo, a u februaru je viđen u društvu Rajana Rejnoldsa i Roba Mekelhenija na utakmici Reksema u četvrtom rangu. Tada je verovatno već počeo da se raspituje o engleskom fudbalu.



tagovi

ČempionšipLids Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara