Brener, junak pobede Sao Paula, Foto: Reuters
Brener, junak pobede Sao Paula, Foto: Reuters

Lider bez milosti: Sao Paulo četvorkom ispratio Botafogo u Rio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 04:22

Ubedljiva pobeda prvoplasiranog tima u Brazilu

Sao Paulo, lider šampionata Brazila, opravdao je ulogu favorita u zaostalom susretu 18. kola protiv Botafoga i rutinski stigao do 14. pobede (4:0) u prvenstvu.

Izabranici Fernanda Diniza goste su načeli u 10. minutu preko Brenera. Napadač Sao Paula matirao je Kavalierija oštrim udarcem glavom na asistenciju Sara sa levog boka, a vođstvo je udvostručio u 27. minutu posle dodavanja Lusiana i rutinski realizovane kontre.

Izabrane vesti

Posao prvoplasiranom timu nesmotrenim potezom za direktan crveni karton olakšao je Marselo Konseisao u 34. minutu, a ponor pretposlednjeg tima u prvenstvu Brazila je još dubljim učinio Froster koji je igrao rukom i tako poklonio jedanaesterac rivalu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Odgovornost je preuzeo Reinaldo i preciznim udarcem sa bele tačke najavio šesti uzastopni poraz Botafoga.

Drugo poluvreme donelo je rutinsko odrađivanje posla za domaćina, a ubedljiva prednost bila je povod Dinizu, strategu Sao Paula, da poštedi nepotrebnog napora pojedine igrače i sačuva ih za gostovanje Korintijansu koje ih očekuje za dva dana. Iz tog razloga, već u 57. minutu igru su napustili Gomeš, Luan i Sara, dok su poštedu u 73. minutu zaradili Huanfran i Če Če.

Nekoliko izglednih šansi domačina odličnim intervencijama osujetio je Kavalieri, a najbolju šansu za goste imao je Aleksandre u 65. minutu kad je pokušao da sa levog krila matira Volpija koji je bio na visini zadatka.

Tačku na susret u 90. minutu stavio je Hernanes prelepim udarcem sa više od 20 metara, a posle dva gola Brener je asistencijom ukrasio fenomenalno izdanje.

Sao Paulo je tako stigao do četvrte uzastopne pobede u prvenstvu čime se dodatno učvrstio na čelu tabele, dok je tim iz Rio de Žaneira deseti put ove sezone ostao praznih šaka.



tagovi

BrazilSao PauloBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara