(Reuters)
(Reuters)

Ličnost nedelje: Gazaniga, svaka čast! Odbranio tri penala na jednoj utakmici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 16:08

Niko nek’ ne puca... Ili neka gledaju kako to radi Kristijan Stuani

Kad fudbaler postigne het-trik navijaču mu kliču, saigrači slave, novinari hvale... A kad golman kao što je Paulo Gazaniga odbrani tri penala na istoj utakmici, šta onda činiti? Podvig kakav odavno nije viđen izveo je Argentinac među stativama Đirone, jer je na uvodnoj utakimici nedeljnog programa devetog kola La lige sa Atletik Bilbaom (2:1) izrastao u junaka o kome govore Katalonci, Španci i svi zaljubljenici u evropski fudbal.

Kao da pevušio stihove „neću jedan, neću dva, tri penala hoću ja“, Gazaniga je uradio nešto vredno divljenja. Ukrotio je tri udarca sa 11 metara, iako će mu se u istorijskim almanasima voditi da je odbranio dva, ali o tome nešto kasnije.

Izabrane vesti

Tri različita izvođaća je nadmudrio nekadašnji golman Fulama i Sautemptona, izludeo fudbalere iz Baskije i dao povoda Ernesteu Valverdeu da narednih dana na treninzima posebnu pažnju obrati na taj detalj. Ili da jednostavno kaže izabranicima: „Niko nek’ ne puca“. Verovatno bi bilo bolje...

Ovako, najpre je Gazaniga sprečio Aleksa Berengera da ga savlada u prvom poluvremenu, u drugom osujetio i Injakija Vilijamsa, pošto se krilni napadač izborio za novi jedanaesterac, a stručni štab promenio izvođača. Ispostavilo se da je u toj situaciji Argentinac s obe noge bio van gol-linije, sudije su omogućile gostima da opet pucaju, odgovornost preuzeo iskusni Ander Erera, mada je i on pao pod mađije spretnog Gazanige.

Ruku na srce, sva trojica izvođača za Baskijce su toliko očajno šutirala da je Paulu Gazanigi posao bio olakšan. Po travi, traljavo, taman da je golman Đirone mogao da hvata loptu ili je odbije nogama. Tako je Gazaniga u samo četiri dana odbranio isto toliko penala, jer je jedan „uhvatio“ i protiv Fajenorda, u drugom kolu Lige šampiona.

Kako se izvodi penal gostima sa San Mamesa je u dubokoj nadoknadi pokazao rezervista Kristijan Stuani. Snažno, precizno, sigurno, za prvu pobedu Đirone posle četiri sušna kola

PRIMERA – 9. KOLO

Petak

Leganes - Valensija 0:0

Subota

Espanjol - Majorka 2:1 (1:0)

/Kumbula 18, Kareras 47 - Railo 68/

Hetafe - Osasuna 1:1 (1:0)

/Jildirim 21 - Budimir 60/

Valjadolid - Rajo Valjekano 1:2 (0:0)

/Amala 51 - De Frutos 57, 80/

Las Palmas - Selta 0:1 (0:1)

/Iglesijas 28/

Real Madrid - Viljareal 2:0 (1:0)

/Valverde 14, Vinisijus 73/

Nedelja

Đirona - Atletik Bilbao 2:1 (1:1)

/Asprilja 39, Stuani 90+9 - Sanset 41/

16.15: (5,70) Alaves (4,00) Barselona (1,60)

18.30: (2,60) Sevilja (3,25) Betis (3,00)

21.00: (3,40) Sosijedad (3,20) Atletiko Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Ernesto ValverdeAtletik BilbaoPrimeraInjaki VilijamsAnder EreraPaulo GazanigaAleks BerengerKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara