Matej Marković (©Levski)
Matej Marković (©Levski)

Levski bi do titule sa golmanom koji je primio 49 golova za pola sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 15:22

Hrvatski čuvar mreže Matej Marković promovisan u bugarskom velikanu

Uprava jednog od najtrofejnijih bugarskih fudbalskih klubova, Levskog, na čelu sa Naskom Sirakovim, kao da namerno provocira svoje navijače. U danima kada se pristalice velikana iz Sofije okupljaju i protestvuju ispred stadiona, te potpisuju peticije za smenu uprave, Levski je promovisao novog golmana, sa kojim bi navodno trebalo da se bori za titulu.

Prvi čuvar mreže sledeće sezone trebalo bi da bude Hrvat Matej Marković, koji je promovisan ovog petka u glavnom gradu Bugarske. Ništa to ne bi bilo sporno da uprava ne obećava na sav glas borbu za titulu, na koju se čeka još od 2009. godine, a Marković je sve samo ne garant za tako nešto.

Izabrane vesti

Ovaj 27-godišnjak je prošle sezone bio kapiten hrvatskog prvoligaša Rudeša, kluba koji je odigrao blamantno lošu sezonu i ekspresno se vratio u drugu ligu. Rudeš je posle 36 kola imao samo jednu pobedu, devet bodova i gol-razliku 22:85!

Marković nije branio od početka prvenstva, sakupio je 24 prvenstvena nastupa i 48 puta je vadio loptu iz mreže, te još jednom na jedinoj kup utakmici. Samo je na dva meča novi golman Levskog uspeo da sačuva svoj gol.

Prošle sezone je na golu Levskog stajao Nikolaj Mihajlov, koji je takođe bio kapiten ekipe. On je međutim okončao karijeru, pa je pre Markovića klub spao samo na 19-godišnjeg Plamena Andrejeva i godinu dana starijeg Ivana Andonova.

Levski je prethodno prvenstvo okončao na četvrtoj poziciji, a na 35 mečeva je primio 30 golova. Za tri poena je ostao bez mesta na međunarodnoj sceni, kvalifikacije za Ligu šampiona će igrati prvak Ludogorec, u Ligu Evrope će probati da se plasira osvajač kupa Botev, dok će Černo More i CSKA 1948 da igraju kvalifikacije za Ligu konferencije.


tagovi

LevskiBugarska 1Rudeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara