Leverkuzen zamenio štopere: Kosunu otišao, Mukijele došao

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 22:23

Dva bitna transfera na Bajareni

I dalje se ne zna gde i šta će Džonatan Ta (Bajern ili Barselona), ali se zna da je jedan od štopera iz Leverkuzenove šampionske generacije večeras napustio klub i da ga ja zamenio novajlija iz Francuske.

Nemački šampion je prvo potvrdio transfer Odiona Kosunua u Atalantu, da bi koji minut kasnije ozvaničio i dolazak Nordija Mukijelea iz Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Kosunu je u prvom delu prošle sezone bio standardan član štoperske trojke koju su još činili Ta i Tapsoba da bi ga posle Kupa afričkih nacija iz postave istisnuo Josip Stanišić. I zato je Leverkuzen pokazao najviše raspoloženja za prodaju Kosunua iako su i ostala dvojica bila na meti bogatijih klubova.

Defanzivac iz Obale Slonovače je došao na Bajarenu pre tri godine Briža za 23.000.000 evra i Farmaceuti su rešili da ga prodaju dok mu cena nije pala. Atalanta je za pozajmicu platila 5.000.000 evra i pristala na otkupnu cenu od 25.000.000 evra narednog leta.

Gasperini igra sa trojicom štopera u poslednjoj liniji, klub je napustio iskusni Palomino, teško je povređen Đorđo Skalvini, a van stroja zbog povrede je Rafael Toloj. Zato je novi štoper na desnoj strani bio neophodan, opcije su bile Kevin Danso iz Lansa i Nehuen Perez iz Udinezea, ali se Atalanta odlučila za Kosunua. Afrikanac je deseto veliko pojačanje Boginje provincije ovog leta. Pre njega su došli golman Rui Patrisio, štoper Ben Godfri iz Evertona, bekovi Raul Belanova i Huan Kvadrado, vezisti Ibrahim Sulemana, Marko Brešanini, Nikolo Zaniolo i Lazar Samardžić te napadač Mateo Retegi.

Kosunuovo mesto u odbrani Leverkuzena će zauzeti igrač nešto drugačijeg profila – Nordi Mukijele. On je više desni bek, ali može da igra i tok desnog štopera u liniji sa trojicom. Poput Stanišića u prošloj sezoni. Leverkuzen ga je doveo iz Pari Sen Žermena na pozajmicu bez prava otkupa ali će plaćati celu njegovu godišnju platu koja iznosi 8.000.000 evra. Bundesligaški ambijent ne bi trebalo da mu bude nepoznat pošto je došao u PSŽ pre dve godine iz Lajpciga za 12.000.000 evra.



tagovi

Odilon KosunuNordi MukijeleLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara