undefined
undefined

Leverkuzen stavio krunu na talon, Dortmund ovako neće stići ni do Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.24. | 17:52

Dva ozbiljna iznenađenja ovog popodneva u Bundesligi

Šampion je ponovo prosuo bodove! Bajer Leverkuzen nije uspeo da kod kuće pobedi Holštajn Kil (2:2), tako da Bajern Minhen ima priliku da pobegne na lepih plus pet nakon šest rundi Bundeslige. Dva gola prednosti imao je sastav Ćabija Alonsa već u 9. minutu, onda mu je na isteku pola sata igre poništen pogodak za 3:0, a nedugo potom stigla je najava onoga što bi moglo da se dogodi. Ozbiljno razočarenje svojim navijačima ponovo je priredila Borusija iz Dortmunda. Posle rapsodije u susretu Lige šampiona protiv Seltika (7:1), odnosno onog preokreta proteklog vikenda u duelu sa Bohumom (0:2, 4:2), Milioneri su demostrirali ozbiljnu nemoć u Kući starog šumara u Berlinu, gde ih je tukao Union - 2:1.

Da krenemo od šampiona, koji ni ovoga puta nije uspeo da sačuva mrežu...

Izabrane vesti

Šest utakmica i čak 12 primljenih golova Verkselfa?! Svaki tim od starta prvenstva zatresao je mrežu Bajera i pored toga što je Alonso najviše insistirao upravo na tome da mu odbrana ostane na okupu nakon osvajanja titule proletos. U dobroj meri uprava klubu mu je ispunila želju, zadržala je Džonata Ta po cenu odlaska zamenika kapitena bez obeštećenja idućeg leta, ali očito da negde ozbiljno škripi i pored toga.

Danas verovatno ima i do toga da se Lever opustio nakon ranog vođstva (Viktor Bonifejs i Jonas Hofman); bila je ozbiljna energetska potrošnja protiv Milana u Ligi šampiona, no jasno je i pored toga da je ova utakmica morala da bude dobijena. Svaka čast Kilu na ovom povratku, međutim ipak se radi o jednom od glavnih kandidata za ispadanje. Imajući to u vidu, ovo su bodovi što bi na kraju, kad se račun bude svodio, mogli preskupo da koštaju Lever. Vrlo verovatno i šampionske titule.

Golove za goste postigli su Maks Gešvil u poslednjim trenucima prvog poluvremena, odnosno Jan Fijete Arp iz penala u 70. minutu. I posle 2:2 očekivalo se da će domaćin u svom stilu uspeti da se iskobelja iz problema - znate već kako, kasnim golom u dubokoj sudijskoj nadoknadi - ali ovoga puta nismo gledali Happy End za Baj areni. Kil je sve nalete izdržao i odneo kući grandiozan bod.

Leverkuzen je dominaciju iskazao kroz broj pasova (808:220), imali su domaćini kao rezultat toga i dosta veći posed, pa opet, lopta nije htela u gol u drugom delu.

Srpski internacionalac Marko Ivezić odigrao je svih 90 minuta za Holštajn Kil.

I dok Alonso može da se požali na lošu sreću - mada je i to pitanje, nakon svih onih pogodaka u 90+ - Nuri Šahin će teško pronaći alibi za ovih 1:2 u Kepeniku. Union je odigrao verovatno najbolju utakmicu od dolaska Boa Svensona i zasluženo slavio.

Prvi pogodak delo je štopera Kevina Fogta, koji je zatresao mrežu u Bundsligi posle ravno 10 godina, iliti 275 mečeva?! To mu je omogućio Bernd Holerbah, pošto je u 25. minutu 'navukao' Nika Šloterbeka da ga sruši u svom šesnaestercu. Na 2:0 povisio je Jorbe Vertesen pred kraj prvog poluvremena, i tada je postalo jasno da se Borusiji loše piše.

Julijan Rajerson uspeo je na vreme da smanji na 1:2 (do kraja je bilo ostalo preko pola sata), ali to je bilo sve od gostujućeg sastava.

Usled novog poraza Šahinov sastav ostao je izvan mesta što vode u Evropu iduće sezone...

A Frajburg možda i lakše nego što se očekivalo prolazi kroz 'tranzicioni period'. Julijan Šuster, naslednik Kristijana Štrajha, ostvario je novu pobedu u Bremenu - 1:0. Njegova jedina mrlja za sada jeste onaj poraz od Sankt Paulija kod kuće. Tri boda danas omogućio je pogodak Japanca Ritsua Doana 15 minuta pre kraja.

Frajburg trenutno ima samo bod manje od lidera Bajerna.

BUNDESLIGA – 6. KOLO

Petak

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Šloterbek 39, Klod Moris 65 - Klajndinst 72/

Subota

Bajer Leverkuzen - Holštajn Kil 2:2 (2:1)

/Bonifejs 3, Hofman 9 - Gešvil 45+5, Fijete Arp 70pen/

Bohum - Volfzburg 1:3 (0:2)

/Boadu 72 - Tomas 21, Vind 37, 88/

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

/Fogt 26pen, Vertesen 45 - Rajerson 62/

Verder - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 75/

18.30: (2,50) Sankt Pauli (3,45) Majnc (2,95)

Nedelja

15.30: (4,90) Hajdenhajm (3,60) RB Lajpcig (1,75)

17.30: (5,90) Ajntraht Frankfurt (4,20) Bajern Minhen (1,55)

19.30: (1,32) Štutgart (5,70) Hofenhajm (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara