Foto: https://twitter.com/bayer04_en
Foto: https://twitter.com/bayer04_en

Leverkuzen sklopio češki tandem u napadu: Hložek zvanično u Bajeru, Sparti manje novca od očekivanog

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 18:16

Mladi napadač potpisao ugovor na pet godina

Još jedna transfer saga završena je gotovo punih mesec dana pre početka prelaznog roka. Leverkuzen je predstavio prvo letnje pojačanje. Kao što je i najavljeno prethodnih dana, novi igrač Bajera je Adam Hložek.

Ono što se pak razlikuje u odnosu na ranije informacije jeste visina obeštećenja. Sparti će umesto 22.000.000 evra, koliko se isprva spekulisalo, pripasti 13.000.000 evra fiksno, dok će dodatnih 5.000.000 moći da prihoduje od bonusa, kao i još 30 odsto od narednog Hložekovog transfera. Sam fudbaler potpisao je ugovor do 2027. godine.

Izabrane vesti

Baš do leta pomenute godine ugovor je pre svega nekoliko dana produžio je i Patrik Šik, pa će Hložek zajedno sa sunarodnikom iz Češke u sezonama što dolaze činiti napadački tandem Leverkuzena. Konkretno Hložek stigao je kao zamena za Lukasa Alarija koji bi ovog leta trebalo da napusti klub.

"Potpisao sam ugovor sa jednim od najboljih klubova u Bundesligi, što je sjajna stvar za mene. Dosta sam gledao Bajer prethodnih nedelja, tim igra prelep fubal. Uzbuđen sam što sam deo toga", izjavio je 19-godišnji češki napadač na promociji.

Hložek je od debija, u prethodne tri i po godine, postigao 40 i namestio 36 golova za prvi tim Sparte i transfer u izazovniju sredinu već neko vreme je bio pitanje trenutka.

"Žao mi je, naravno, ali to je fudbal. Adamu je potreban inostrani transfer. Bio je najbolji igrač i niko mu u ligi nije bio ni blizu", rekao je sportski direktor praškog kluba Tomaš Rosicki na jučerašnjoj konferenciji.

Što se Leverkuzena tiče, Hložekov dolazak trebalo bi da predtavlja tek početak prelaznog roka, a neka od imena sa kojima se nemački klub povezuje su Sportingov Žoao Palinja i Šahtjorov Mihajlo Mudrik.



tagovi

Adam HložekLetnji prelazni rok 2022Bajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara