Leverkuzen peti favorit za titulu u Ligi šampiona?! Zvezdine rivale vide kao najveća iznenađenja

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 16:45

Superkompjuter rekao svoje

Još samo tri dana preostalo je do starta novoformirane Lige šampiona. Uzbuđenje, razumljivo raste, čak i kod onih što na prvu loptu nikako nisu prihvatili promenu sistema takmičenja.

A dok čekamo da se u Torinu i Bernu začuju dobro poznati taktovi čuvene himne, odnosno da se lopta zakotrlja na ova dva stadiona (Juve, PSV, te Jang Bojs i Aston Vila prvi će na teren; utorak od 18.45), poznata britanska kompanija za sportsku analitiku i naprednu statistiku - OPTA, napravila je tokom današnjeg dana procenu kako bi svaki od učesnika Lige šampiona mogao da prođe.

Izabrane vesti

Radi se o procentualnim predikcijama za plasman u osminu finala, zatim za prolaz u četvrtfinale, polufinale, finale, kao i za osvajanje titule šampiona Evrope.

Prvo što upada u oči jesu brojke kraj imena srpskog šampiona. Za eventualno finale i tutulu, OPTA Crvenoj zvezdi ne daje ni promil šanse. Za plasman u polufinale procenat mogućnosti je 0,1%, a za četvrtfinale 1%.

Ako možemo da govorimo o nekakvoj realnosti kada su ovako slabi procenti u pitanju, onda je prolaz među 16 najizgledniji za crveno-bele: 6,2%. Slabije šanse od Zvezde za drugi fazu takmičenja OPTA daje samo Jang Bojsu, Slovanu iz Bratislave i Šahtjoru iz Donjecka.

Milan i Benfika tradicionalno spadaju u najveće klubove sveta, međutim i jedni i drugi po ovoj platformi imaju manje od 50% šanse da se nađu u drugoj fazi. Na ispod 50% su i Zvezdini rivali iz četvrtog šešira - Monako i Štutgart...

Zanimljivo da OPTA u samoj završnici (među četiri) pored Mančester Sitija i Real Madrida najpre 'vidi' Inter i Barselonu, te da recimo, Bajer Leverkuzen po njima ima veće šanse da ode do finala od Bajerna iz Minhena.

SVE KVOTE ZA OSVAJAČE LIGE ŠAMPIONA

Šampion Nemačke je izuzetno visoko kotiran i za osvajanje trofeja, pošto je po Optinom superkompjuteru peti favorit?!

Deluje da su LIverpul, Bajern, Arsenal, pa čak i Pari Sen Žermen, prilično potcenjeni.

Od klubova izvan 'liga petica' najveće šanse da dobar rezultat daju se lisabonskom Sportingu, a prati ga još jedan Zvezdin rival - PSV Ajndhoven.


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara