Foto: Reuters
Foto: Reuters

Levangolski vuče neubedljivi Bajern, Leverkuzen maršira, Lajpcig drži korak

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 21:35

Augzburg u finišu meča do vredna tri boda u Bilefeldu - 1:0

Iznenadio je Bajern sve u Nemačkoj kada je za vikend u Berlinu na gostovanju Unionu drugi uzastopni put remizirao, i kako legendarni Danilo Bata Stojković kaže u “Balkanskom špijunu“: “Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne hiljadu puta...“. Tako i bi u u 12. kolu Bundeslige: Bajern je isključivo zahvaljujući formi i golovima Roberta Levandovskog savladao Volfzburg, vratio se na pobednički put i naneo prvi ligaški poraz Vukovima u sezoni – 2:1 (1:1).

Ipak, činjenica je da Bajern ni ovog puta nije bio ni senka nemačkog i evropskog šampiona, i da ne bi najefikasnijeg strelca prvenstva i nesuđenog osvajača ovogodišnje Zlatne lopte, verovatno bi doživeo poraz. Neverovatni Poljak je sa dva pogotka – ukupno ih ima 15 - preokrenuo četu Olivera Glaznera i još više se udaljio od Holanda na vrhu liste strelaca.

Izabrane vesti

Vukovi su zube pokazivali tek na mahove – na startu i u finišu meča. Idealno su gosti otvorili meč, poveli golom Maksimilijana Filipa posle greške Liroja Sanea i potom odlučili da brane prednosti. Vešto su odolevali tokom čitavog prvog poluvremena i čvrstom, organizovanom igrom, posebno u defanzivnoj trećini, pokazali zbog čega sve do večeras nisu imali poraz u prvenstvu. Ipak, koncentracija im je pala na pet minuta, a “predatoru“ kakav je Leva i to je dovoljno.

Upotrebljiv centaršut u nadoknadi prvog poluvremena, uspavanost gostujuće odbrane početkom drugog dela i Leva je stvari postavio na svoje mesto. Fudbaleri Volfzburga su se tek u finišu meča osmelili da priprete šampionu i i te kako su mogli da rane u poslednjim minutima meča. Ali Manuel Nojer je još jednom podsetio na najbolje dane karijere, spustio rampu Bartožu Bjaleku i Ksaveru Šlageru, sprečio iznenađenje i osudio na Volfzburg na prvi poraz u sezoni.

Jedini koji i nakon 12. runde nosi oreol nepobedivog je Bajer Leverkuzen. Kaznena ekspedicija Pitera Boša je na gostovanju u Kelnu upisala najubedljiviju bundesligašku pobedu ove sezone, kojom je zadržala lidersku poziciju – 4:0 (2:0).

Ako prethodnih sezona Bajernu nije imao ko da našteti onda kada ne blista, deluje da ove i te kako ima. Farmaceuti pucaju od samopouzdanja, upisali su deseti trijumf u poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima i pritom treći uzastopni put sačuvali mrežu.

Sve je tim iz Leverkuzena završio u prvih 45 minuta, kada je stekao dva gola prednosti. No, ni tad nije popuštao gas, u istom ritmu nastavio je i u drugom poluvremenu, udvostručio vođstvo sa pauze, a da je pritom za čitavu utakmicu dozvolio rivalu tek jedan udarac u okvir gola.

U uzbudljivoj bundesligaškoj trci ne posustaje ni Lajpcig, koji je stigao do vrednih bodova protiv Hofenhajma – 1:0 (0:0). Nisu Bikovi blistali, pogotovu u prvom delu. Tim iz Zinshajma bio je bolji i konkretniji rival, ali nije uspeo da materijalizuje šanse. Ipak, može Julijan Nagelsman da bude zadovoljan, s obzirom da je njegov tim pokazao karakter velikih ekipa, pošto je ipak slavio, iako nikako nije išlo. Ove večeri nemački stručnjak će slaviti Jusufa Polsena i njegov tek četvrti gol u prvenstvu.

U poslednjem meču u istom terminu Augzburg je slavio na gostovanju Arminiji golom Guveluva u poslednjim minutima meča - 1:0 (0:0).

BUNDESLIGA, 12. KOLO

Utorak

Ajntraht – Menhengladbah 3:3 (3:1)

/Andre Silva 22 pen, 24, Barkok 32 – Štindl 14, 90 pen, 90+5/

Herta – Majnc 0:0

Štutgart – Union Berlin 1:2 (0:1)

/Kalajdžić 85 – Fridrih 4, Avonidži 77/

Verder – Dortmund 1:1 (1:1)

/Movald 28 – Gereiro 12, Rojs 79/

Sreda

Šalke - Frajburg 0:2 (0:0)

/Salaj 50, 68/

Bajern - Volfzburg 2:1 (1:1)

/Levandovski 45+1, 50 - Filip 5/

Bilefeld - Augzburg 0:1 (0:0)

/Guveluv 85/

Hofenhajm - Lajpcig 0:1 (0:0)

/Polsen 60/

Keln - Leverkuzen 0:4 (0:2)

/Vajzer 8, Dijabi 10, Šik 54, Firc 59/



tagovi

RB LajpcigBajer LeverkuzenBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara