Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Levandovski otkrio: Ser Aleks me zvao u Junajted, Dortmund me nije pustio

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 16:09

„Ali me to nije uznemirilo“, kaže poljski as

Najbolji igrač 2020. godine u izboru FIFA – Robert Levandovski. Čovek koji je eksplodirao u dresu Bajerna, postao gol mašina, čovek koji svakim dodirom loptu pretvara u zlato.

A, ko zna kako bi sve izgledalo da je svojevremeno iz Borusije Dortmund prešao u Mančester junajted. Imao je poziv, imao ponudu i to od velikog Ser Aleksa Fergusona, ali nije otišao na Teatar snova. Taj Teatar se odmah po odlasku legendarnog Škota pretvorio u Teatar košmara, dok je u Levandovski u Bajernu dodirnuo zvezde.

Izabrane vesti

Priznaje posle svega Poljak da mu nije ni najmanje žao zbog takvog razvoja događaja.

Posle moje druge sezone u Dortmundu razgovarao sam sa Ser Aleksom Fergusonom. Želeo je da me odvede u Mančester. Bilo je zanimljivo, ne mogu da kažem da sam bio spreman. Ali, Dortmund nije hteo da me pusti. Nije me to tada uznemirilo, jer nam je u Dortmundu išlo jako dobro“, pričao je Levandovski za Frans fudbal.

Iako je proglašen za najboljeg fudbalera sveta za 2020. godinu, Levandovski ne poredi sebe sa dvojicom živih legendi – Mesijem i Ronaldom. Mada...

Mesi i Ronaldo sede za istim stolom, na vrhu, već dugi period i zbog toga ih je nemoguće porediti sa bilo kim drugim. I po tome, ne mogu sebe da poredim sa njima dvojicom. Ali, ako gledamo brojke za ovu godinu, pa i prethodnu, mislim da sam bio prilično dobar kada su u pitanju postignuti golovi i igre. Mislim da po tome mogu da pozovem Mesija i Ronalda da dođu da sednu za moj sto“.

Zanimljivo je da je Levandovski pravi primer rasnog golgetera, čoveka koji na svaki način nađe put lopti do mreže. A, dečački uzori su mu, uglavnom, bili drugačiji tipovi igrača.

Fudbaleri kojima sam se oduvek divio su Alesandro del Pjero i Tijeri Anri, kao i Roberto Bađo, kojeg sam gledao kao vrlo mali. Ali, pored velikih imena, moje snove su raspirivali i veliki stadioni, njihova atmosfera“, podvukao je Robert Levandovski.

Zvao ga je i Real Madrid svojevremeno, ali njegov izbor je bio Bajern. I bio je to pun pogodak. Za obe strane.


tagovi

Robert LevandovskiMančester JunajtedBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara