Ugo Ekitike (foto: @Eintracht)
Ugo Ekitike (foto: @Eintracht)

Letos minirao Pari Sen Žermen i nije hteo u Ajntraht, pa trčao ka Frankfurtu koliko ga noge nose

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 19:19

Ugo Ekitike pristaje na 30-40 odsto manju platu samo da bi video terena... Francuski i Nemački klub postigli dogovor o pozajmici sa pravom otkupa

Ajntraht je bio brži od sirene za kraj zimskog prelaznog roka. On je u Nemačkoj zazvonio u 18.00, ali frankfurtski klub je nekoliko sat pre toga dogovorio sa Pari Sen Žeremenom transfer Uga Ekitikea, koji je ozvaničio u pucanj. Da budemo precizniji, reč je o pozajmici do kraja sezone s pravom otkupa u iznosu od 30.000.000 evra, a u dogovor su uključeni i procenti od naredne prodaje.

Uga Ekitikea se sećamo kao momka kojeg je Pari Sen Žermen leta 2022. godine doveo na pozajmicu, a potom polu-anonimnog tinejdžera što je tek počeo da daje golove u Francuskoj otkupio za 28.500.000 evra. Međutim, u Parizu za dve godine talentovani francuski špic nije ostavio nikakav trag, a u aktuelnoj sezoni gotovo da nije video terena. Donekle je i sam kriv. jer je verujući da zaslužuje više i može bolje, prošlog leta praktično minirao Pari Sen Žermen koji je Ajntrahtu nudio njega i novac za Randala Kolo Muanija. Orlovi su bili zagrejani za prihvatanje takve formule, ne i Ekitike, zbog čega je francuski šampion morao da plati Kolo Muanija 95.000.000 evra. Odmazda PSŽ-a, ogleda se i u Ekitikeovom statusu apsolutnog epizodiste.

Izabrane vesti

Zato je sada, za razliku od leta 2023. godine, Ekitike trčao brzo koliko su ga noge nosile. Dovoljno je pročitati informacije nemačkih medija da će u novom klubu igrati za 30-40 odsto manju platu i shvatiti koliko U21 reprezentativcu Francuske nedostaje teren.

Nekadašnji špic Remsa će u Bundesligi, poslovično vrlo povoljnoj ligi za špiceve, imati priliku da oživi karijeru. Potencijal je pokazao sa 10 golova i četiri asistencije na 24 utakmice za Rems zbog čega je i upao u oči Pari Sen Žeremena, da bi, očekivano, na blještavoj pozornici Grada svetlosti brojke doživele ozbiljan pad - na 25 mečeva, samo tri gola i četiri asistencije.

Ako je konkurencija u prestonici Francuske bila paklena, neće biti lako ni u Frankfurtu gde je u prvom delu sezone udarna igla bio Egipćanin Omar Marmuš u kojeg su se, nakon sedam pogodaka na 15 mečeva, zagledali Njukasl i Totenhem. Takođe, ove zime je Dojče Bank park napustio Rafael Santos Bore, ali je stigao gorostasni Saša Kalajdžić, takođe sa namerom da revitalizuje karijeru koja je zapela u Vulverhemptonu.


tagovi

Igo EkitikePari Sen ŽermenZimski prelazni rok 2024Ajntraht FrankfurtAjntraht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara