(©Reuters)
(©Reuters)

Leti kao leptir, ubada kao pčela! Kompanijev Bajern melje po krilatici Muhameda Alija

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.09.24. | 17:25

Verder jedva izdržao dvadesetak minuta - 5:0

Bude li Bajern održao nivo igara kakve prikazuje na početku sezone sa Vensanom Kompanijem na klupi, biće muka teška pobediti ga, ne samo u Bundesligi nego i u Ligi šampiona.

Jer, Bajern igra fudbal iz udžbenika: ne može da bude jednostavnije, a ujedno smrtonosnije od ovog što Bavarci demonstriraju otkako je krenula nova sezona.

Izabrane vesti

U četvrtom kolu Bundeslige – četvrta pobeda. Verder je na svom „Vezeru“ jedva izdržao dvadesetak minuta, a na kraju je bilo velikih 5:0. I to domaćin nije šutnuo na gol za celu utakmicu!

Bajern igra fudbal kao po čuvenoj krilatici Muhameda Alija: Leti kao leptir, ubada kao pčela. Bavarski tim igra neverovatan visok presing, ledi krv u žilama protivniku i tera ga na sijaset grešaka na svojoj polovini terena. A, onda lakoćom dva-tri dodira dolazi do šanse za gol. Da li će je iskoristiti, to je stvar raspoloženja ofanzivaca, a za sada mogu da se pohvale vrhunskom produktivnošću. Jer, u samo pet dana ekipa iz Minhena je „spakovala“ protivnicima 14 golova u dve utakmice: Dinamu u Ligi šampiona devet, Verderu danas pet.

Ovo danas je bila šesta Bajernova takmičarska utakmica na tri fronta i šesta pobeda. Ubedljiva, laka, uz igru koja uzbuđuje njegove navijače. Poslednje dve sezone, iako je pretposlednja završena srećno osvojenom titulom, nisu bile tako blistave, no ova za sada greje srca u ove letnje dane. Izgleda da Kompani ipak zna znanje, iako teško da bi neko stavio ruku u vatru za to kad mu pogleda trenersku biografiju. No, daleko je kraj sezone, dovoljno je vremena da sve odjednom ode dođavola...

Ako je Majkl Olis bio Kompanijev izbor, onda je i to – pun pogodak. Krilni napadač pristigao ovog leta iz Kristal Palasa već opravdava sav novac i svo poverenje uloženo u njega. Dao je gol protiv Kila, dva protiv zagrebačkog Dinama, a i danas je načeo Verder za 1:0. Nije mu bilo teško, Kejn mu je asistirao nakon ukradene lopte visokim presingom, a momak rođen u Londonu je zatresao mrežu.

Nepunih deset minuta kasnije Bajern je ponovo ukrao loptu, a Olis je ovog puta bio u ulozi asistenta za Musijalu, koji je duplirao prednost gostiju. Što se tiče pitanja pobednika – to je bilo to. Jedina nepoznata u ovoj jednačini je bila koliko će puta Verder morati da vadi loptu iz mreže.

Bajern je to, nije to ekipa koja se zadovoljava ubedljivim vođstvom. Jok, to je nemačka mašina koja gazi rivala sve dok sudija ne odsvira kraj. Tako da Verder nije mogao na poluvremenu da računa da će gosti stati, usporiti. Naprotiv...

Hari Kejn se ponovo upisao u strelce i to na dodavanje Olisa, da bi mladi francuski reprezentativac Majkl Olis još jednom pogodio gol. „Petardu“ je bacio Serž Gnabri, a tek je bio 65. minut na semaforu. Agonija za Verder nije bila ni blizu kraja, no na sreću zelenih Kompani je ubrzo zamenio dvojicu najefikasniji u ovom meču.

Srpski reprezentativac Miloš Veljković zbog povrede je propustio ovu agoniju Verdera.

Hajdenhajm je sa dve pobede otvorio sezonu, ali taj medeni mesec za navijače se završio. Posle poraza od Dortmunda, danas je stigao i debakl kod kuće od Frajburga – 3:0.

Mnogo bolji bili su gosti, a tu nadmoć krunisali su sa tri gola u drugom poluvremenu, u razmaku od samo 12 minuta. Doan je u 54. minutu načeo Hajdenhajm, da bi ga dotukao Grifo pogocima u 59. i 65. minutu. Iz tog minusa povratka za domaćina nije bilo.

Do prvog boda u Bundesligi došao je Holštajn Kil. Šuto Maćino je u 89. minutu pogodio za remi u Bohumu – 2:2.

Talija je ozbiljno namignula gostima, jer je u poslednjem minutu sudijske nadoknade Bohum pogodio stativu nakon kornera.

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Petak

Augzburg - Majnc 2:3 (1:2)

/Šloterbek 25, Esende 57 - Zib 13, Burkart 15, 49/

Subota

Bohum - Holštajn Kil 2:2 (2:1)

/Bero 22, Dašner 35 - Pihler 15, Maćino 89/

Hajdenhajm - Frajburg 0:3 (0:0)

/Doan 54, Grufo 59, 65/

Verder - Bajern 0:5 (0:2)

/Olis 23, 60, Musijala 32, Kejn 57, Gnabri 65/

Union Berlin - Hofenhajm 2:1 (2:0)

/Rote 4, Džeong 6 - Bilter 67/

18.30: (1,80) Ajntraht Frankfurt (3,70) Borusija Menhengladbah (4,40)

Nedelja

15.30: (1,35) Bajer Leverkuzen (5,60) Volfsburg (9,50)

17.30: (2,40) Štutgart (3,70) Borusija Dortmund (3,00)

19.30: (5,70) Sankt Pauli (3,80) RB Lajpcig (1,63)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenMajkl OlisHari KejnVensan KompaniVerderHolštajn KilHajdenhajmFrajburgBohum

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara