Đan Pjero Gasperini (Reuters)
Đan Pjero Gasperini (Reuters)

Leteći start Atalante, eksplozija letnjih pojačanja!

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 20:32

Novajlije dale po dva gola, Leće pregažen

Možete da ih čerupate koliko hoćete, da im otimate igrače koje su stvorili, ali dok je tu Đan Pjero Gasperini, Atalanta ne treba da brine.

Atalanta je na startu nove sezone poletela na krilima letnjih pojačanja i furioznom igrom pregazila Leće u gostima sa 4:0. Samo nekoliko dana posle poraza u Superkupu Evrope gde su dobrih sat vremena parirali Realu…

Izabrane vesti

Neuništiva je Gasperinijeva Atalanta. Bez obzira što se ubedljiv rezultat može pripisati i slabostima Lećea, ovakav start u ovakvim okolnostima navodi na zaključak da će tim iz Bergama opet igrati jednu od glavnih uloga u Seriji A.

Podsetimo samo na hendikepe sa kojima su Orobići ušli u meč. Najbolji štoper Đorđo Skalvini i prvi špic Đanluka Skamaka su teško povređeni i neće ih biti mesecima. Veliko pojačanje Nikolo Zaniolo je takođe lakše povređen, a iz istog razloga nije bilo ni iskusnog štopera Toloja. Najskuplje pojačanje u istoriji kluba El Bilal Ture je sinoć dogovorio transfer u Štutgart i nije bio u konkurenciji za večerašnji meč, a zbog štrajka nije bilo ni Tena Kopmajnersa i Ademole Lukmana. Njih dvojica su možda i ponajbolji igrači tima koji je osvojio Ligu Evrope, ali insistiraju na transferima i ne žele da treniraju i igraju. Kopmajners je na korak od prelaska u Juventus, a Lukmana žele PSŽ i saudijski klubovi.

I ništa od toga nije naškodilo Atalanti. Opet su Gasperini i saradnici našli način da nadoknade sve nedostatke i lansiraju novu verziju tima. Dvostruki strleci na stadionu Via del Mare su bili vezista Marko Brešanini i napadač Mateo Retegi. Brešanini je došao pre nekoliko dana iz Monce nakon što je bio pred potpisom za Napoli gde je čak prošao i lekarske preglede, dok je Retegi nedvano došao po hitnom postupku nakom teške povrede Skamake. Iako nisu imali dovoljno vremena da se uigraju, odmah su zablistali u Gasperinijevom sistemu. Brešaniniju je ovo čak bio debi…

Od prvog minuta je napadala Atalanta, propustili su neke šanse De Ketelare i Zapakosta ali je Leće kapitulirao nakon nešto manje od pola sata igre. Retegi je sjajno tukao glavom nakon centaršuta Zapakoste, Falkone odbranio, ali je Brešanini pretvorio odbitak u gol. Na isteku poluvremena je Retegi uspeo. Opet je bio najviši u skoku i ovog puta Falkone nije imao šanse…

Nastavio je Retegi da maltretira odbranu Lećea i u drugom poluvremenu. Iznudio je penal koji je pretvorio u 3:0, da bi Brešanini sjajno izdanje krunisao golom u 66. minutu nakon sjajne asistencije Pašalića. Italijanski vezista je na kraju mogao i do het-trika ali je propustio odličnu šansu u finišu.

Atalanta je furiozno otvorila sezonu, a tek treba da se priključe pojačanja poput Lazara Samardžića i brazilskog beka Veslija čiji transfer iz Flamenga juče dogovoren. Gasperinijev tim je jedini koji je pobedio u gostima u prvom kolu i najavljuje još jednu uzbudljivu sezonu u Seriji A.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Đenova - Inter 2:2 (1:1)

/Voljaćo 20, Mesijas 90+5 - Tiram 30, 85/

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)

/Man 22 - Biragi 75/

Milan - Torino 2:2 (0:1)

/Morata 89, Okafor 90+5 - Tijao 30, Zapata 68/

Empoli - Monca 0:0

Nedelja

Bolonja - Udineze 1:1 (1:1)

/Orsolini 57 - Đaneti 68/

Verona - Napoli 3:0 (0:0)

/Livramento 50, Moskera 75, 90+4/

Kaljari - Roma 0:0

Lacio – Venecija 3:1 (2:1)

/Kasteljanos 11, Zakanji 44pen, Altare 81ag – Andersen 3/

Ponedeljak

Leće - Atalanta 0:4 (0:2)

/Brešanini 35, 66, Retegi 45m 57 pebal/

20.45: (1,37) Juventus (5,10) Komo (10,0)



tagovi

Marko BrešaniniMateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara