Lester – praznik za oči, Totenhem – mučenje za oči (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.01.20. | 18:06

Lisice i bez Vardija raspucane u Njukalsu, Murinjo se opet sapleo u gostima

Nema Džejmija Vardija, nema razloga za brigu. Novogodišnju žurku fudbaleri Lestera organizovali su bez ponajboljeg igrača i zaštitnog lica kluba. Dao je Brendan Rodžers još jedan slobodan dan kapitenu posle rođenja deteta, a ostatak kaznenene ekspedicije sa King pauer stadiona na najbolji mogući način pokazao da ne zavisi od jednog igrača, već da je sklopljen tim sposoban da dobija na različite načine, što je demonstrirao na Sent Džejms parku, pošto je bez većih problema utišao pristalice Njukasla – 3:0.

Sve je na severu Engleske bilo gotovo u razmaku od samo tri minuta. Toliko je trebalo gostima da postignu dva gola i utabaju put ka slavlju dovoljnom da drže na odstojanju šampionski sastav Mančester Sitija, bez obzira šta Građani urade sa Evertonom. Jeste Lester poražen i na Etihadu, popio četiri komada od Liverpula, ali je zato toliko kvalitetan, raznovrstan, maštovit i za rivale nepredvidiv da je, ako se izuzmu sudari sa aktulenim i verovatno budućim prvakom ovo bila deseta pobeda na poslednjih 13 premijerligaških susreta. To mora da se ceni. I da se uživa.

Izabrane vesti

U odsustvu Vardija opet je šansu u napadu dobio Keleči Ihenačo, međutim, za razliku od gostovanja Vest Hemu, kad je postigao vodeći gol, ovoga puta Nigerijac se divio saradnicima u ofanzivnom delu tima. Najpre Ajozeu Perezu, koji je iskoristio grešku Forlana Ležona, Francuz je loptu predao u noge napadaču Lisica, a ovaj nije pokazao milost prema bivšem klubu. I potvrdio da je specijalista za gostovanja, jer je ove sezone asistirao na Enfildu, na stadionima Brajtona i Vest Hema (dvaput), da bi usput dao tri komada u razmontiravanju Sautemptona na Sent Mericu.

Koliko je Perez bio raspoložen za igru dokazao je već u narednom ozbiljnom napadu. Pas za Džejmsa Medisona, a jedan od talentovaniijih engleskih vezista zateže levicu i pogotkom u rašlje matira Martina Dubravku. U tom 39. minutu postalo je jasno da spasa Svrakama nema.

Pogotovo što je Stiv Brus prekrio šakama lice zbog povreda. U finišu prvog dela napolje su morali Viljems i Mankiljo, onda je iskusni trener izveo Šelvija i pokušao da nešto napravi uvođenjem Šona Longstafa i taman što se spremao kraj prvog dela, a domaćin potrošio sve tri izmene, još jedan bolan udarac predstavljala je povreda zadnje lože Fabijena Šara, zbog koje je i štoper morao napolje. Njukasl je igrao sa desetoricom, a u takvom odnosu snaga Lester je posao završio preko rezerviste Čudrija – 3:0.

Dok Brendan Rodžers može da sprema tim za povratak u Ligu šampiona, Žoze Murinjo nema garancije da će Totenhem naredne sezone izvesti u Evropu. Tokom cele 2019. londonski klub mučio se na gostovanjima, a ništa bolje nije otvorio ni novu godinu, jer je neubedljiva i spora igra došla na još jednu naplatu na jugu Engleske, gde je Sautempton zasluženo slavio – 1:0.

Strelac odluke bio je Deni Ings, prevarišvi Tobija Aldervejrelda, za čak 13. premijerligaški gol u sezoni. Mogla je četa Ralfa Hasenhitla još koji put da matira mamurne i anemične goste, kojima se na svu muku u drugom poluvremenu povredio Hari Kejn, ali i ovaj minimalac je po svim parametrima pokazatelj da je Sautempton odučio od fudbala polufinalistu poslednjeg izdanja Lige šampiona.

Murinjo je u drugoj polovini novembra zamenio Maurisija Poketina, ali nikako mu ne ide na gostovanjima. Dobio je premijerno protiv Vest Hema, doneo tri boda u nadoknadi susreta sa Vulverhemptonom, ali mu je ovo na Sent Mericu bilo četvrto na kome nije slavio, ako se računa i duel sa Bajernom u Ligi šampiona.

Nema poleta, žara, ideje u igri Totenhema, pa je ekipa trenutno na šestom mestu, šest bodova iza Čelsija, koji drži poslednju kartu za Ligu šampiona u ovom trenutku.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Sreda
Barnli - Aston Vila 1:2 (0:2)
/Vud 80 – Vesli 27, Griliš 41/

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)
/Jahanbaš 85 - Aspilikueta 10/

Njukasl – Lester 0:3 (0:2)
/Perez 36, Medison 39, Čudri 87/

Sautempton – Totenhem 1:0 (1:0)
/Ings 17/

Votford - Vulverhempton 2:1 (1:0)
/Deluofeu 30, Dukure 49 – Neto 60/

18.30: (1,33) Mančester Siti (5,40) Everton (8,50)
18.30: (2,55) Norič (3,20) Kristal Palas (2,85)
18.30: (2,10) Vest Hem (3,45) Bornmut (3,50)
21.00: (2,65) Arsenal (3,30) Mančester Junajted (2,65)

Četvrtak
21.00: (1,33) Liverpul (5,20) Šefild Junajted (9,00)

*** kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara