Lester polako pada, ni Vardi više nije siguran... Barnli preokrenuo uz mnogo sreće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 17:04

Četvrti poraz u poslednjih šest mečeva

Posle one neverovatne serije od osam pobeda, Lester je ušao u krizu i polako pada. Lisice su danas doživele četvrti poraz na poslednjih šest premijerligaških mečeva. Ukupno imaju samo dve pobede u minulih sedam mečeva.

Istina, imali su i težak raspored sa očekivanim porazima od Liverpula i Mančester Sitija, ali su upisali i neke neplanirane kikseve protiv Noriča, Sautemptona i danas u Barnliju gde je domaćin preokretom slavio 2:1.

Izabrane vesti

Nije Lester danas imao ni sreće. Džejmi Vardi je promašio penal, a odbrana je dozvolila golove kakve je Lester retko primao ove sezone. Imao je Rodžersov tim i bolju igru, više šansi, bio opasniji, ali je surovo kažnjen. Treće mesto im je i dalje sigurno jer imaju šest bodova više od Čelsija i 11 više od Mančester Junajteda koji ima i meč manje. Ali kriza je evidentna i Lester mora što pre da izađe iz nje. Meč protiv Vest Hema na domaćem terenu u narednom kolu biće idealna prilika da opet počnu da pobeđuju.

Talentovani Harvi Barns je doveo Lester u vođstvo na Turf Muru posle sjajnog solo prodora u 33. minutu. I krunisao bolju igru Lisica u prvom poluvremenu. Zaslužili su to vođstvo.

Medison je imao opasan pokušaj za 2:0 na početku drugog poluvremena i onda je sve krenulo naopako... Šmajhel je briljantno odbranio okušaj Mija posle kornera, ali se lopta odbila na nogu Krisu Vudu koji je pogodio praznu mrežu u 56. minutu.

Nije prošlo ni deset minuta igre od izjednačenja, a Lester je dobio idelanu priliku da opet povede. Mi je srušio razigranog Barnsa, ali je golman Poup pročitao Džejmija Vardija i odbranio mu penal. Retko se dešavalo da Vardija neki golman pročita sa 11 metara...

Desetak minuta kasnije je Poup opet odbranio Vardiju sjajnu šansu i ponovo je usledila kazna. Evans je loše intervenisao posle centaršuta i namestio loptu na volje Vestvudu koji je posleo neodbranjiv hitac u mrežu nemoćnog Šmajhela.

Barnli je uspeo da se odbrani do kraja i da ostvari veoma bitnu pobedu u borbi za opstanak koja ga čeka do kraja sezone.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota
Votford – Totenhem  0:0

Sauthempton - Vulverhempton 2:3 (2:0)
/Bednarek 15, Long 35 - Neto 53, Himenez 65pen, 76/

Vest Hem - Everton 1:1 (1:1)
/Diop 40 - Kalvert Levin 44/

Mančester siti - Kristal Palas 2:2 (0:1)
/Aguero 82, 87 - Tosun 39, Fernandinjo 90ag/

Arsenal - Šefild junajted 1:1 (1:0)
/Martineli 45 - Flek 83/

Norič - Bornmut 1:0 (1:0)
/Puki 33/

Brajton - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Trosar 38 - Griliš 75/

Njukasl - Čelsi 1.0 (0:0)
/Hejden 90+4/

Nedelja
Barnli - Lester 2:1 (0:1)
/Vud 55, Vestvud 80 - Barns 33/
17.30: (1,45) Liverpul (4,40) Mančester junajted (7,25)

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara