©Reuters
©Reuters

Lester i Vardi već gledaju ka Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 15:10

Blekbern ubedljivo poražen na domaćem terenu (4:1)

Lesterova sezona za zaborav pada polako u senku pobeda na drugoligaškoj sceni i činjenice da se Lisice sigurnim korakom vraćaju ka eliti. Tim koji je pre sedam godina sedeo na tronu Premijer lige, a pre samo godinu dana branio čast Engleske u Evropi sve do polufinala Lige konferencije, danas je na gostovanju Blekbernu potvrdio da je zalutao u Čempionšip i ubedljivom pobedom (4:1) se osamio na čelu tabele.

U borbi spuštenih gardova Lester je mrežu rivala načeo već u 4. minutu preko Vuta Faesa, ali je radost gostiju samo pet minuta kasnije pokvario Semi Smodič koji je šestim pogotkom u sezoni potvrdio fenomenalnu formu.

Izabrane vesti

Ipak, da i Lester ima svog aduta nameštenih nišanskih sprava uverila se publika na Ivud Parku u 28. minutu kada je Džejms Vardi na asistenciju Endidija. Centarfor Lisica je četvrtim ovosezonskim golom slomio otpor domaćina i najavio osmu pobedu svog tima.

Motivisani da izbegnu peti prvenstveni poraz igrači Blekberna su pokušali da drugi put neutrališu zaostatak, međutim sve snove im je srušio penal u 82. minutu koji je u gol pretočio Ihenačo, dok je rivala na konopcima dokrajčio Duzberi Hol pogotkom u 88. minutu.

Ubedljivom pobedom Lester je iskoristio remi Ipsviča i osamio se na čelu Čempionšipa, dok je Blekbern petim porazom u sezoni oadtao na 10 bodova i u situaciji koja će izvesno biti povod da se upali alarm na Ivud Parku.




tagovi

BlekburnLesterLester SitiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara