Olimpijakos i Viola u Leskovcu (©Starsport, MN Press)
Olimpijakos i Viola u Leskovcu (©Starsport, MN Press)

Leskovački pelcer za finale Lige konferencije

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 09:08

Olimpijakosu i Fjorentini je zajedničko to što su ove sezone igrali na jugu Srbije, i jedni i drugi pobedili Čukarički, a crveno-beli iz Pireja su još dva puta gostovali u Bačkoj Topoli, gde im je TSC otkinuo bod

Ima taj neki bauk novoizgrađenog stadiona Dubočica u Leskovcu, koji domaće ekipe još nisu uspele da razbiju. Čukarički je poražen u sva četiri evropska duela odigrana na jugu Srbije. Seniorska reprezentacija Srbije jeste baš tu overila kartu za EP u Nemačkoj, ali Bugarsku nije uspela da pobedi (2:2). Njihove mlađe kolege nedavno su doživele fijasko u susretu sa Severnom Irskom (1:2), a ni fudbalerke Srbije nisu uspele da savladaju Škotsku (0:0) na startu kvalifikacija za Evropski šampionat.

Pa ipak, ako još nije bio srećan za naše timove, jeste za one koji će se 29. maja u Atini sastati u finalu Lige konferencije. I Olimpijakos i Fjorentina ove sezone, ispostaviće se, na putu do završne predstave najmlađeg UEFA klupskog takmičenja igrali su na jugu Srbije protiv Čukaričkog.

Izabrane vesti

Tim iz Pireja u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, poslednjeg dana avgusta prošle godine, kada je na revanš već doneo kapitalnih 3:1 iz prve utakmice i na Dubočici „ometlao“ ekipu sa Banovog brda (3:0), dok su Beograđani dosta jači otpor pružili Fjorentini u grupnoj fazi Lige konferencije 9. novembra – poraženi su golom Enzole sa bele tačke u ranoj fazi meča, ali samo dve nedelje nakon što su u Firenci doživeli pravi debakl (0:6).

I dok su u Čukaričkom dobili još jedan mali alibi za rezultatski neuspešnu evropsku jesen, u TSC-u će moći da se pohvale da su ove sezone uzeli bod finalisti, a ko zna, možda i budućem osvajaču Lige konferencije. Bilo je to 5. oktobra, u drugom kolu takmičenja u Grupi A Lige Evrope. Olimpijakos je vodio sa 2:0 u Bačkoj Topoli, ali su Ifet Đakovac i Miloš Pantović postigli istorijske golove za prvi i, na kraju će se pokazati, jedini bod čete Žarka Lazetića u debitantskom nastupu u grupnoj fazi evrokupova. 

Posebno je zanimljivo to što su atinski crveno-beli na putu do finala čak tri utakmice odigrali u Srbiji. U Leskovcu su igrali u kvalifikacijama, u Bačkoj Topoli u grupi Lige Evrope, a onda, kada su se preselili u treće po rangu UEFA takmičenje, na TSC Areni ih je, kao nominalni domaćin, ugostio Makabi iz Tel Aviva, i to sa prednošću od 4:1 iz Atine, ali je Olimpijakos načinio epski preokret, dobio utakmicu identičnim rezultatom, pa u produžecima postigao još dva gola i sa ukupnih 7:5 prošao u četvrtfinale.

Fjorentina drugu sezonu zaredom u finalu Lige konferencije. Olimpijakos prvi put u svojoj istoriji za evropski trofej. Ko god da ga osvoji, biće to sa pelcerom iz Srbije.



tagovi

OlimpijakosLeskovacDubočicaFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara