Leskovački het-trik Nišlija: Železničar promašivao, Radnički kaznio

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.08.24. | 21:10

Pančevci bili bliži pobedi, Manojlović odbranio dva zicera, pa je Dušan Pavlović u 83. minutu doneo Radničkom novi trijumf na stadionu Diubočica (2:1)

Radnički i Leskovac – to je bila ljubav na prvi pogled. Tri od tri su Nišlije ostvarile na novoizgrađenom stadionu u svom južnom komšiluku, a het-trik su kompletirale pobedom nad Železničarom iz Pančeva (2:1) u meču šestog kola Mozzart Bet Superlige.

Nišlije su bukvalno “ukrale” pobedu u ovom susretu, u kojem nisu bile bolji rival na terenu. Prvi gol dobile su ni iz čega, poklonio im ga je protivnički centralni bek igranjem rukom u svom kaznenom prostoru. Pri rezultatu 1:1 gosti su se ispromašivali, golman Radničkog Strahinja Manojlović izrastao je u junaka, a onda su izabranici Nikole Drinčića ponovo iz prekida, golom glavom posle kornera, u 83. minutu, stigli do prve pobede ikada, u četvrtom međusobnom duelu, nad Pančevcima.

Izabrane vesti

Da je uzeo makar taj jedan bod, Želja bi izbio na drugu poziciju na tabeli, ovako joj je Radnički prišao na samo bod zaostatka, oprostivši se od Leskovca uz stoprocentan učinak.

Iako je Radnički imao nešto veći posed lopte u prvom poluvremenu, sve što je napadački uradio – palo mu je sa neba, odnosno bilo je direktan poklon protivničkih štopera. Tako to izgleda kada (ga puste da) sudi najbolji kojeg ova zemlja ima. Ni po babu, ni po stričevima. Nije važno ni kome je u korist, ni kome na štetu dosuđen penal, niti to što niko na stadionu nije ni primetio da je Nemanja Vidojević igrao rukom u duelu sa Stjuartom, nakon nabačene lopte Bosića.

Nije Srđanu Jovanoviću bila potrebna ni intervencija VAR-a, odmah je pokazao na belu tačku, a iako je Popović pročitao Nemanju Belakovića, udarac je bio i precizan i jak i Nišlije su povele u 10. minutu, a vođstvo su mogle da udvostruče nakon tačno pola sata igre, kada je Milikić kardinalno pogrešio i duguje večeru svom golmanu koji je odbranio pokušaj Jovana Nišića iz zicer situacije.

Pančevci su bili dosta kadrovski oslabljeni za ovaj meč, bez Milunovića, Jovanovića, Lokose, Đuričića i trebalo im je vremena da uhvate ravnotežu na terenu, uspostave kontrolu o kojoj često govori njihov trener Marko Savić. Prvi pokušaj Kneževića, nakon greške Freja, Manojlović je odbranio, ali u 35. minutu bio je to mat u tri poteza.

Sjajna duga lopta Milikića, prebacio je Andreju Stojanovića i uposlio Stefana Cvetkovića na krilu, a veliko je pitanje da li je ovaj bolje primirio loptu, umakao svom čuvaru ili centrirao. Tek, upisao je asistenciju u svom rodnom gradu, protiv svog doskorašnjeg kluba, a Lazaru Romaniću ostalo je samo da se pokloni i loptu glavom ubaci u mrežu. Dok ga (za sada samo) mediji svakog dana sele u Partizan, to na njegovu koncentraciju očito ne utiče, doneo je izjednačenje svom timu.

Mogao je Želja do potpunog preokreta u 39. minutu, ali Ćurić, neposredno pre nego se povredio i zbog toga napustio igru, nije kaznio konfuziju u odbrani Radničkog. Sledeću veliku priliku propustio je Romanić na početku drugog poluvremena, oslobodio se Jamkama i dospeo u situaciju jedan na jedan sa Strahinjom Manojlovićem, ali bila je to izuzetna intervencija čuvara mreže domaćeg tima.

Iznenadio je Nikola Drinčić odlukom da Vanju Ilića ostavi na klupi, ali ni njegovim ulaskom u igru u nastavku meča nije Radnički dobio neku novu energiju. Opasniji su bili Pančevci, Mitrović je neprecizno gađao iz slobodnog udarca, iz pozicije iz koje je u prethodnmom kolu matirao IMT, a Pavlović je u poslednji čas ispravio sopstvenu grešku i blokirao šut Pirgića.

Kada je Eze počeo da probija po levom krilu, a u 79. minutu imao najbolju šansu na utakmici i u njenog junaka promovisao Strahinju Manojlovića, delovalo je da bi Nišlije mogle da budu srećne ukoliko ostanu neporažene, a onda se sve okrenulo u njihovu korist.

Igrao se 83. minut, korner je sa leve strane izveo Radivoj Bosić, na pravom mestu našao se Dušan Pavlović i glavom poslao loptu u mrežu, u večeri koju će zauvek pamtiti, jer nema ni mesec dana kako je debitovao na superligaškoj sceni, a evo i gola prvenca za mlađanog štopera. Eto još jednog kurioziteta i dokaza koliko gosti imaju za čime da žale. U drugom poluvremenu izveli su osam kornera, a baš na taj način primili su gol, a Radnički je pole kornera postigao pogodak prvi put posle godinu i po dana...    

RADNIČKI – ŽELEZNIČAR 2:1 (1:1)

/Belaković 10p, Pavlović 83 – Romanić 35/

Leskovac. Stadion Dubočica.

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd).

Žuti kartoni: Etongu (Radnički), Ćurić, Milosavljević (Železničar).

RADNIČKI (4-1-4-1): Manojlović 7.5 – Frej 5.5 (od 57. Tanko 6), Pavlović 7, Jamkam 6.5, Stojanović 6.5 – Vojnović 6.5 – Belaković 6.5 (od 76. Jurukov), Đo 6 (od 85. Etongu), Nišić 6 (od 57. Ilić 6), Bosić 6.5 – Stjuart 6.

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Popović 6.5 – Jusif 6 (od 64. Balaž 6), Milikić 5.5, Vidojević 5.5, Stojanović 6.5 – Knežević 6, Mitrović 6.5 – Cvetković 6.5 (od 63. Pirgić 6), Ćurić 6 (od 43. Eze 6.5), Grgić 6.5 (od 60. Milosavljević 6.5) – Romanić 6.5.

Igrač utakmice: Strahinja Manojlović (Radnički) 7.5.


MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 54/

Jedinstvo - IMT u toku

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)

/Belaković 10, Pavlović 84 - Romanić 34/

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Srđan JovanovićNikola DrinčićMarko Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara