Ilustracija (©MN Press)
Ilustracija (©MN Press)

Leskovac spremio Štrumpfove za derbi

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 13:01

Genk posle pobede nad Čukaričkim u Ligi konferencije ide u goste Gentu u okviru najzanimljivijeg meča 10. kola prvenstva Belgije

Pošto je Genk za dlaku propustio da osvoji titulu prvaka države prošle sezone, tim je imao sve uslove da u novu kampanju uđe punim gasom. Štrumpfovi su se nadali da će nastaviti dominaciju iz osnovne faze Pro lige i da će taj zamah proširiti na plej-of ovog puta. Ali igrači Voutera Frankena, koji su od leta morali da se snalaze bez Majka Trezora, još su miljama daleko od tog cilja.

Posle spektakularnog uvodnog meča protiv Molenbeka (0:4), Genkov motor je počeo da trokira. Bilo je jasno da ovaj tim i dalje traži formu. Servet ga je izbacio iz Lige šampiona, a Olimpijakos je okončao snove vezane za Ligu Evrope. Negde u tom periodu Genk je na svom terenu kapitulirao protiv Epena.

Izabrane vesti

Taj težak period bi već trebalo da se završi, ali rezultati još nisu na željenom nivou. U poslednjih šest ligaških mečeva, Limburgeri su samo jednom uspeli da pobede, protiv Union Sen Žiloaza, a ostali mečevi su završeni nerešeno. Brajan Hejnen i saigrači našli su dobar ritam u ofanzivnoj liniji, ali odbrana sada nije na nivou. U poslednje tri utakmice u šampionatu primila je sedam golova. Ova ranjivost u defanzivi verovatno ima neke veze sa povredom Marka Mekenzija.

18.30: (2,25) Gent (3,50) Genk (3,05)

Prošlog vikenda, Genk je pustio da im vođstvo od 3:1 protiv Vesterla "prođe kroz prste" u poslednjim minutima. Postoji hitna potreba da trijumfuje. U svakom slučaju, Franken na to gleda pozitivno.

"Često smo bili dominantni poslednjih nedelja, ali iz raznih razloga nismo uspeli da to pretvorimo u pobede. Već smo mnogo efikasniji nego na početku sezone", napominje trener.

Direktor fudbala Štrumpfova Dimitri De Konde takođe vidi stvari ružičastim i veruje da tim ima više da ponudi od trenutnog šestog mesta na tabeli.

"Ne pridajem veliki značaj tome, jer naš nivo raste", rekao je za Het Laatste Nieuvs.

Genk je prošlog četvrtka, ipak, pobedio, kada je u Leskovcu savladao Čukarički 2:0 u Ligi konferencije. Da li će to da mu podigne samopouzdanje i da li će da bude dovoljno da u nedelju bude jači od Genta, koji je trenutno na trećem mestu i iza sebe ima dva ligaška remija, kao i trijumf nad Makabijem iz Tel Aviva u Ligi konferencije?

"Sa dobrim osećajem ulazimo u susret. Odigrali smo veoma dobro prvo poluvreme protiv Čukaričkog, u kojem smo zapravo morali da vodimo ubedljivije. Ako povedete 3:0, oduzimate samopouzdanje domaćem timu i sebi olakšate drugi deo. U svakom slučaju, uradili smo ono što smo morali da uradimo, što je veoma pozitivno", rekao je Vouter Franken na niškom aerodromu.

Bafalosi su trenutno na trećem mestu posle pobede Anderlehta juče nad Mehelenom.

"Nije iznenađujuće. To je veoma dobar tim koji se nadograđuje. Trenutno su veoma jaki i u defanzivi i u ofanzivi. Mislim da su čak i najjača ekipa u ovom trenutku. Moraćemo da budemo 100 odsto da bismo tamo postigli rezultat", objasnio je Franken.

-------------

Sve utakmice belgijske lige možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

BELGIJA 1 - 10. KOLO

Petak

Šarlroa - Molenbek 2:1 (0:0)

/Dabag 90, Dragsnes 90+3 - Gej 82/

Subota

Serkl Briž - Leven 3:2 (2:2)

/Denki 3, 37, 87 - Šlomo 4, Banzuzi 44/

Vesterlo - Kortrajk 1:0 (1:0)

/Daci 35/

Anderleht - Mehelen 3:1 (1:0)

/Strejkens 14, Dolberg 60, Amuzu 90 - Storm 73/

Nedelja

13.30: (4,90) Standard (3,90) Klub Briž (1,70)

16.00: (1,28) Antverpen (5,90) Epen (9,50)

18.30: (2,25) Gent (3,50) Genk (3,05)

19.15: (4,40) Sint Trojden (3,50) Union Sen Žiloaz (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaGenkGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara