Stadion Karađorđe (©Starsport)
Stadion Karađorđe (©Starsport)

Lepe vesti za Novosađane: Vojvodina čeka APOEL na Karađorđu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 14:52

Uefa zeleno svetlo

Rekonstrukcija stadiona “Karađorđe“ počinje od 1. oktobra, a do tada će Vojvodina već znati da li će uspeti da ostvari istorijski rezultat i prvi put se plasira u grupnu fazu Lige konferencije. Olakšavajuća okolnost na putu ka tom ambicioznom cilju upravo je stigla iz Niona: Uefa je dala zeleno svetlo da se revanš utakmice Stare dame sa kiparskim APOEL-om igra u Novom Sadu.

Vojvodina je i ranije neke evropske utakmice, čak i u kasnijim fazama takmičenja, igrala na “Karađorđu“, ali Uefa godinama već podiže standarde i sve češće insistira na njihovom poštovanju. A Vošin stadion spada u njenu drugu kategoriju koja ne dozvoljava igranje ni kvalifikacionih mečeva.

Izabrane vesti

Međutim, Uefa nekad ume da progleda kroz prste, posebno kada nema baš idealnog rešenja, pa je Vojvodina tako uspela da izboksuje dozvolu da 3. avgusta od 20 sati ugosti APOEL kod kuće i uz pomoć domaće publike pokuša da izbori plasman u treće kolo kvalifikacija.

A, da li će i tada moći da bude domaćin na “Karađorđu“? To je već drugo pitanje i o tome bi Uefa tek morala da se izjasni. Do ovog leta, pored večitih, treće kolo kvalifikacija i plej-of na svom terenu mogao je da igra samo TSC, koji čeka dozvolu Uefe da evropske rivale dočekuje u Bačkoj Topoli i u grupnoj fazi Lige Evrope, jer je za tako nešto potreban kapacitet od minimum 8.000 mesta. TSC arena može da primi 4.500 gledalaca.

Ubuduće bi spisak stadiona sa ispunjenim uslovima za četvrtu Uefinu kategoriju trebalo da bude proširen za nove objekte u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. Videćemo samo do kada će oni biti završeni.



tagovi

stadion KarađorđeFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara