Lep kraj tragičnog ciklusa: Aleksić pogodio, Orlići dobili Ukrajinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 23:11

Konačno pobeda mlade reprezentacije Srbije – 1:0

Ciklus je bio očajan, čak bismo mogli da kažemo i tragičan, ali je kraj bio – dobar. Čak i više od toga. Mlada reprezentacija Srbije savladala je u Ukrajinu u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Prvenstvo Evrope naredne godine u Slovečakoj.

I pre duela u Staroj Pazovi znalo se da će utakmica Ukrajincima imati frevijalni karakter. Ali su Orlići. posle silnih blamaža u prethodnom periodu, odigrali utakmicu iznad očekivanja. I na borbenost i ambiciju ostavili Ukrajince u baražu. Treba napomenuti da je selektor Ljubinko Drulović šansu ukazao igračima rođenim 2004. i 2005. godine, odnosno momcima koji bi u narednom ciklusu trebalo da nose igru Orlova.

Izabrane vesti

Igra je sa obe strane bila prosečnost. Ali nije nedostajalo borbenosti kod oba tima. Orlići su sjajno otvorili utakmicu i poveli u 21. minutu. Dobrim presingom Jovan Mijatović i Milan Aleksić su naterali goste na grešku, odigrali dupli pas, pa je Aleksić na asistenciju bivšeg napadača Crvene zvezde lako pogodio mrežu Ukrajinaca.

Čak sedam žutizh kartona viđeno je u prvom poluvremenu. A koliko je bilo varnica u Staroj Pazovi govori i činjenica da je Jovan Milošević u 13. minutu zbog povrede morao da napusti igru.

Ukrajina je u drugom poluvremenu imala inicijativu. Gosti su kolosalnu šansu propustili u 77. minutu, kada je Kvansitija posle odbrane Kaličanina, poslao loptu preko gola, iako je ispred sebe imao praznu mrežu.


SRBIJA – UKRAJINA 1:0 (1:0)

/Aleksić 22/

Sudija: Robert Dženkins (Vels)

Stadion: SC Stara Pazova.

Gledalaca: 500

SRBIJA: Kaličanin, Lazić, Popović, Miličić, Stjepanović, Mijatović, Milošević (od 13. Petković), Aleksić (od 90. Krstić), Đurđević, Radojević (od 90. Vukičević), Šljivić (od 78. Trifunović)

UKRAJINA: Neščeret, Melničenko, Roman, Krasnopir (od 46. Kvasnitsija, od 90. Gorbač), Jarmoliuk (od 72. Fedor), Vološin, Saliuk, Smoliakov (od 72. Klan), Varfolomieiev (od 46. Očeretko), Braharu, Rubčinskji



tagovi

mlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara