Leopardi vrebaju kontre

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 23:15

Domaćini ne kriju da će igrati defanzivno

U srpskom fudbalu nećete često čuti uoči neke utakmice da njen akter najavljuje defanzivnu igru svog tima i čekanje kontranapada. Gotovo svi će govoriti da su njihove ekipe spremne za nadigravanje, da se nadaju otvorenoj i lepoj igri, a onda - bunker.

U Kolumbiji je, izgleda, drugačije.

Izabrane vesti

Napadač Atletiko Bukaramanga, Argentinac Alehandro Kvintana, bez uvijanja izjavio je da će Leopardi protiv gostiju iz Bogote, La Ekidada, igrati baš tako. Zatvoreno.

"Znamo da protivnik ima iskusan tim, koji trči jako mnogo i pokušava da pokrije što veći deo terena. Zato ćemo pokušati da ih uhvatimo u kontranapade i tako dođemo do željenog rezultata na našem stadionu", izjavio je 28-godišnjak koji je nedavno stigao u klub iz Bolivije.

Duel na Alfonso Lopez stadionu u Bukaramangi igra se od dva sata iza ponoći po našem vremenu, a gosti ga dočekuju u boljem raspoloženju. La Ekidad ima sedam bodova iz prva četiri kola, a u prošlom kolu je savladao drugoplasirani Junior 1:0, golom iz penala već u 3. minutu. Za razliku od gostiju, Leopardi su na četiri boda, s tim da su posle pobede na startu doživeli dva poraza, a u prošlom kolu igrali nerešeno sa Amerikom Kali i to bez golova. Ukupno su ih u dosadašnja četiri kola dali samo tri, ali i primili isto toliko.

La Ekidad je po pitanju efikasnosti takođe loš. Njegovi igrači protivničku mrežu zatresli su četiri puta, a primili su tri gola. Ipak, gledajući međusobne duele, fudbaleri ova dva tima bili su motivisani. Prošli, iz oktobra, završen je pobedom domaćeg Ekidada 2:1, dok je pre toga, u oktobru 2019, bilo 2:2. Atletiko je, inače, bez pobede nad ovim rivalom još od maja 2017, pa onda i ne treba da čudi izjava argentinskog napadača.

U prilog domaćinu ide to što gosti nisu slavili u tri uzastopne utakmice na strani. Videćemo hoće li i Leopardi uspeti da im se odupru.

PRIMERA A - 5. KOLO

Subota

Onse Kaldas - Envigado 3:1 (2:1)

Junior - Alijansa Petrolera 2:0 (0:0)

Nedelja

Atletiko Nasional - Bojaka Čiko 2:0 (0:0)

Miljonarios - Deportivo Pereira 3:2 (2:0)

Deportes Tolima - Independijente Medeljin 2:1 (1:0)

Ponedeljak

Patriotas Bojaka - Deportivo Kali 0:1 (0:1)

Jaguares - Independijente Santa Fe 0:1 (0:0)

Utorak

02.00: (2.75) Bukaramanga (2.70) La Ekidad (2.90)

Sreda

01.40: (2.40) Doradas (3.00) Deportivo Pasto (3.05)



tagovi

KolumbijaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara