ZVANIČNO: Norveška - Srbija bez publike

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 21:21

Odluka doneta večeras...

Do sada se samo nagađalo, bolje reći pretpostavljalo, od večeras je zvanično - Norveška i Srbija će utakmicu polufinala Divizije C Lige nacija odigrati bez prisustva publike!

Borba protiv virusa korona sve je opsežnija, gotovo sve evropske zemlje redom ulaze u neku vrstu vanrednog stanja, katanac stavljaju na sve državne institucije, pa samim tim stižu preporuke o odlaganju ili otkazivanju svih većih okupljanja. 

Izabrane vesti

UEFA se još nije oglasila povodom baraž utakmica Lige nacija - pitanje je šta sve može da se dogodi do 26. marta, ne treba isključito ni mogućnost otkazivanja, sve u zavisnosti od situacije i eskalacije epidemije - ali zato jeste norveški Institut za javno zdravlje. Ta ustanova dala je preporuku da se svi događaji sa više od 500 učesnikan odlože.

Ako nešto znamo, to je da igramo fudbal pred praznim tribinama

Tim povodom oglasili su se iz tamošnjeg Fudbalskog saveza. Direktor za komunikacije Tved Andersen kazao je: 
"Mi kao organizacija sa 370.000 članova imamo veliku društvenu odgovornost. Uvek je bilo jasno da ćemo poštovat preporuke naših vlasti. Pomno smo pratili situaciju i pokušali da dođemo do mera koje su u skladu sa preporukama. Prilagodićemo se, meč protiv Srbije igraćemo bez publike. Zdravlje 27.000 ljudi koji bi tog 26. marta došli na stadion najvažnije je".  

Andersen je pojasnio da odlaganja za sada nema, mada je to suštinski bila preporuka Instituta...
"Mi želimo da se igra 26. marta. Pronalazak novog datuma bio bi težak posao, kalendar je gust. Na kraju krajeva, pita se i UEFA".

Situacija očito još nije do te mere kritična da bi norveška vlada morala da odluke donosi samostalno i tako suspenduje sve ostale institucije, ali do utakmice ima više od dve nedelje.

Ovo je trenutna odluka. Pratimo dalje situaciju...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara