Legende na zidu u srpskoj Kući fudbala (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 16:22

Lep detalj u Staroj Pazovi

Prostorije Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi od ponedeljka su oplemenjene portretima fudbalera koji su obelezili istoriju našeg reprezentativnog fudbala. Specijalna mesta na zidovima ispred svlačionice pripala su rekorderima po broju golova i nastupa u državnom timu.

Tako su se u društvu vedeta naše fudbala našli i aktuelni reprezentativci koji jos imaju priliku da poboljšaju svoj skor i napreduju na večnoj listi.

Izabrane vesti

Podestimo da su u izjavama za sajt FSS, Aleksandar Kolarov i Aleksandar Mitrović u nekoliko navrata naglasili da se ne opterećuju individualnim rekordima i da im je prioritetni cilj da sa reprezentacijom Srbije izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Kolarovu je poslednji meč protiv Litvanije bio 88. u dresu reprezentacije i po tome je na četvrtom mestu večne liste, iza Sava Miloševića (102), Dejana Stankovića (103) i Branislava Ivanovića (105).
Lično nemam ambicije da dostignem ni Baneta ni Dekija ni Savu. Usao sam u 34. godinu, tako da imam još ovaj kvalifikacioni ciklus, mozda i baraž, pa ćemo poslo da vidimo. Sigurno da mi je drago što sam se približio takvim veličinama srpskog fudbala. Ako bude prilike da ih prestignem, u redu. Ali, nije mi to glavna preokupacija. Videcemo kako se budem osecao, sigurno necu igrati zbog toga da bih oborio rekord”, rekao je Kolarov posle utakmice protiv Paragvaja.

Aleksandar Mitrović je u konkurenciji da obori rekord u drugoj kategoriji – broj postignutih golova. Dva pogotka protiv Litvanije dovela su ga do zbira od 31. gola u dresu Orlova, po čemu je na šestom mestu večne liste.
"Ne pada mi na pamet da sebe poredim sa Rajkom, Mošom, Savom, Galićem, Bobekom... Za mene je ogromna čast što sam se uopšte našao u društvu takvih vedeta. To mi uliva motiv da nastavim u istom ritmu i da svojim golovima doprinesem uspehu Srbije. Ekipa je najbitnija. Bože zdravlja, rekordi će doći sami po sebi. Kada ekipa igra dobro, onda se i golovi nižu kao na traci", skromno je izjavio Aleksandar Mitrović.

Foto: FSS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara