©Reuters
©Reuters

Lebef: Vlasnici uništili Čelsi, čestitam navijačima koji mogu da gledaju igrače bez srca i mozga

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 14:37

Nekadašnji francuski defanzivac nije štedeo kritike na račun bivšeg kluba

Igrač više od 40. minuta, isključenje protivničkog trenera i dva vođstva nisu bili dovoljni da Čelsi protiv Barnlija stigne do tri boda (2:2). Uspeo je pretposlednji tim Premijer lige da uđe u sada već široko društvo onih koji su spotakli klub sa Stamford Bridža ove sezone, a remijem u Londonu, osim što su napravili značajan korak u borbi za opstanak, produbili su muke Plavaca.

Delio je tim iz engleske prestonice bodove šakom i kapom u prethodnom periodu te je danas po saldu bliži Lutonu koji je u zoni ispadanja nego Aston Vili koja se bori za Ligu šampiona, što jasno oslikava situaciju u kojoj je ekipa Maurisija Poketina.

Izabrane vesti

Loši rezultati su očekivano postali povod za kritike, a svako novo spoticanje iniciralo je komentar nekadašnjeg fudbalera Čelsija Franka Lebefa koji je za propadanje kluba sa Stamford Bridža okrivio vlasnike.

"Žao mi je, ali ljudi iz rukovodstva su uništili ovaj klub. Sa tim se moramo suočiti. Kako to ponovo izgraditi? Ne znam, dugo će potrajati", rekao je Francuz za ESPN i dodao:

"Dosta sam pričao o tome i dosta mi je da se ponavljam... Sve dok nemate ljude na koje možete da se oslonite, odnosno na iskusne igrače, ne možete ništa da izgradite. Ovo je ono sa čime se suočavate kada pokušavate da izgradite tim akademije.'

Govoreći o podeli odgovornosti Lebef je istakao da su na vrhu liste Tod Boli i Bedad Egbali koji su nadgledali jedan od najgorih koraka u novijoj istoriji Čelsija. Plavci su premašili 1.000.000.000 evra ulaganja u transfere tokom prethodna četiri prelazna roka, međutim potrošen novac nije doneo i rezultate, pa je londonski klub sada na 11. poziciji u Premijer ligi.

"Igrači nemaju izdržljivost, nemaju ništa u srcu i mozgu. Ne znaju šta rade... To je neprofesionalno i nepravedno prema ljudima koji vole ovaj klub. Dosta mi je. Barnli je sa 10 igrača trebalo da dobije utakmicu. Čelsi protiv Barnlija... To je kraj. Čestitam navijačima što još uvek mogu da odu na Stamford Bridž da to gledaju“, rekao je nekadašnji štoper koji je u dresu Čelsija upisao minute na 203 utakmice.


tagovi

ČelsiFrank Lebef

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara