Arsenal slavio posle preokreta, Istarafšan šesticom pregazio Isfar

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 20:54

Slonim vodio, pa pao na svom “bojištu“, tadžikistanski prvoligaš ubedljiv protiv niželigaša

Kad nema takmičarskih utakmica, dobre su i prijateljske. Nije ni njih bilo previše, tek tri u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji. Dve su odigrane u nešto ranijem terminu, po jedna u Tadžikistanu i Belorusiji.

Tačno u podne, po srednjeevropskom vremenu, sastali su se tadžikistanski klubovi, Istarafšan i Isfara, a domaćin je ulogu favorita opravdao ubedljivim trijumfom od 6:0. Prvoligaš se dugo mučio sa niželigašem, pa je tek posle pola sata igre stigao do prednosti, a kada je “otvorio“ protivnika, domaćin se nije zaustavljao. Vođstvo je duplirao pred odlazak na odmor, da bi u nastavku nastavio tamo gde je na poluvremenu stao.   Početkom drugog dela stigao je do trećeg gola, na isteku sat vremena igre i do četvrtog, a petarda je pukla u 76. minutu. Nedugo zatim, postavljen je i konačan rezultat.

Izabrane vesti

Na drugoj utakmici sastali su se ruski niželigaši, Slonim i Arsenal Dzjaržinsk, a slavio je gost i to posle preokreta – 3:1. Međutim, ekipa iz Dzjaržinska, za koju nastupa Vjačeslav Hleb, brat bivšeg igrača Arsenala i Barselone, Aleksandra Hleba, dugo nije uspela da pronađe put do mreže domaćina. Štaviše, prva je kapitulirala, posle sat vremena igre. Ipak, ono najbolje, Arsenal je ostavio za kraj, pošto je u poslednjih 20 minuta sa tri gola u potpunosti preokrenuo rezultat i prekinuo niz od četiri meča bez trijumfa, što prijateljskih, što takmičarskih.  

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Utorak

Istarafšan – Isfara 6:0 (2:0)

Slonim – Arsenal Dzjaržinsk 1:3 (0:0)

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara