undefined
undefined

LE: Rijeka nije mogla da slomi rumunskog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 21:18

Trabzon lako, Rapid Beč s igračem manje slavio u Krakovu

Rijeka je imala sreće sa žrebom, praktično joj se otvorio put do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, međutim hrvatski predstavnik nije uspeo da stekne prednost posle prvih 90. minuta duela protiv rumunskog drugoligaša Korvinula - 0:0. Doduše, revanš se igra na Rujevici, četa Željka Sopića tako ostaje veliki favorit, ali moraće značajno da poradi na efikasnosti, pa i na kreaciji u poslednjoj trećini terena.

Iz terenske dominacije (preko 60 odsto lopta u posedu) i nekih desetak pokušaja, samo jedan udarac išao je u okvir gola domaćeg sastava. S druge strane, Korvinul uglavnom bezopasan, pa otuda ne treba da čudi što su mreže mirovale.

Izabrane vesti

Najbliža golu Rijeka je bila u 73. minutu. Presing je urodio prolodom, lopta je oduzeta, sam je pred gol Korvinula istrčao Franjo Ivanović, gađao suprotan ugao i - promašio.

Bolji iz dvomeča Rijeka - Korvinul ide na par Šerif - Elfsborg, a tamo su Šveđani bliži prolasku, jer su kao gost uspeli da slave sa 1:0 pogotkom sa penala četiri minuta pre kraja. Siguran sa 11 metara bio je iskusni Simon Hedlund.

U jednom od najzanimljivijih susreta ove runde bečki Rapid je slavio u Krakovu protiv Visle sa 2:1, iako je čitavo drugo poluvreme igrao s čovekom manje. Matijas Zajdl bio je junak Rapidovog trijumfa - asistent kod prvog i strelac drugog pogotka.

Hrvatski napadač Dion Drena Beljo upisao je prve minute u zvaničnom meču za Rapid, ali se nije prolsavio. Zamenjen sredinom drugog dela.

Turski Trabzon dobio je sa 2:0 u gostima Ružomberok, uz bombu Džihana Čanaka u 91+1, dok je Molden slavio protiv Silkeborga sa 3:1.

Panatinaikos se ozbiljno mučio protiv bugarskog Boteva i na kraju nekako izvojevao pobedu od 2:1. Kod prvog pogotka Aleksandera Jeremejefa asistirao je naš Filip Mladenović.

Drugi put domaćin je mrežu Boteva zatresao u finišu prvog dela sa bele tačke - pogodio je Bakasetas.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Visla Krakov - Rapid Beč 1:2 (0:1)

/Hofman 79ag - Janson 37, Zajdl 53/

Ružomberok - Trabzon 0:2 (0:1)

/Trezege 39, Čanak 90+1/

Korvinul - Rijeka 0:0

Molde - Silkeborg 3:1 (2:1)

/Kasa 2, Volf Ejkrem 45+1, Eriksen 49 - Lind 35/

Šerif - Elfsborg 0:1 (0:0)

/Hedlund 86/

Panatinaikos - Botev Plovdiv 2:1 (2:0)

/Jeremejef 8, Bakasetas 44pen - Popov 71/

Ajaks - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Van den Bomen 86/

Kilmarnok - Serkl Briž 1:1 (1:0)

/Vasel 70 - Olaigbe 55/

Braga - Makabi Petah Tikva 2:0 (0:0)

/Orta 56, Zalazar 59p/


tagovi

Liga EvropeRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara