Darko Lazović na meču sa Juventusom (©Reuters)
Darko Lazović na meču sa Juventusom (©Reuters)

Lazović na desnom boku, Ilić se vraća među startere

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 14:30

Filipo Inzagi ponovo na stadionu na kojem je i nastao nadimak "Super Pipo"

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Šesto kolo Serije A se zatvara utakmicom Verona - Benevento. Dva tima su se srela samo jednom na Bentegodiju u Seriji A i to pre tri godine. To odmeravanje snaga je ostalu u lepom sećanju Veroneza budući da su pobedili sa 1:0. 

Izabrane vesti

Uprkos svim povredama, izostancima zbog kovida-19, teškog rasporeda na startu sezone, Verona može večeras da stigne na tabeli Inter, Romu i Napoli, na koti od 11 bodova, bod manje od zone Lige šampiona. Kormilar tima iz Veneta Ivan Jurić je uspeo da sa, uslovno rečeno, “trećepozivcima” počne odlično šampionat. Naime, posle prodaje polovine prošlogodišnjeg tima startera, Verona je morala da se suoči sa izostankom velikog broja igrača od samog starta Serije A.

Dugačkoj listi odsutnih se dodao i zamenik kapitena Faraoni. Podsetimo van stroja su kapiten Velozo, nova pojačanja Benasi i Četin, centarfor Favili, zatim Vijera dok se Ginter tek vratio u igrački pogon i biće na klupi večeras na Bentegodiju.

Prema najavama, oba naša fudbalera Darko Lazović i Ivan Ilić će biti na terenu. U odsustvu Faraonija i budući da se Dimarko bolje snalazi na levom boku, srpski reprezentativac će igrati na desnoj strani terena dok bi Ilić trebalo da se vrati među startere pored Tameza u centralnom delu vezne linije.

Oko sastava tima Jurić ima samo jednu dilemu i to u špicu napada: da li da pruži poverenje svom zemljaku Kaliniću ili da baci u vatru Di Karminea.

Benevento dolazi u Veronu sa namerom da prekine niz od dva uzastopna poraza od Rome i Napolija. Za razliku od Jurića, Filipo Inzagi ima gotovo sve igrače na raspolaganju. U tim iz Kampanje se vratio i kapiten Viola, odigrao je 45 minuta u Kupu Italije, ali budući da je imao tešku povredu ligamenata kolena, njegov povratak će biti postepen, kako bi se izbegli nepotrebni rizici. Pipo ne može da računa samo na Barbu i Jaga Falkea.

Prema pisanju italijanskih medija devetorica startera su sigurni dok će se za dva preostala mesta boriti iskusni bek Mađo i mladi Fulon, a na sredini terena Jonita i Hatemaj. Napad bi trebalo da predvodi Lapadula, silno motivisan zbog poziva u reprezentaciju Perua sa kojom će pokušati da se domogne Mundijala u Kataru za dve godine.

Trener Beneventa je želeo sve da podseti da je nadimak “Super Pipo” nastao upravo na tribinama Bentegodija i da mu je zbog toga uvek milo kada se vrati na gradski stadionu gradu Romea i Julije.

VERONA (3-4-2-1): Silvestri – Lovato, Čekerini, Empereur – Lazović, Tameze, Ilić, Dimarko – Zakanji, Barak – Kalinić (Di Karmine)

BENEVENTO (4-3-2-1): Montipo – Mađo, Glik, Kaldirola, Leticija – Jonita, Skjatarela, Dabo – R. Insinje, Kaprari – Lapadula.

Piše: Željko Pantelić 

SERIJA A - 6. KOLO

Subota

Krotone - Atalanta 1:2 (1:2)

/Simi 40 - Murijel 26, 38/

Inter - Parma 2:2 (0:0)

/Brozović 64, Perišić 90+2 - Žervinjo 46, 62/

Bolonja - Kaljari 3:2 (1:1)

/Berou 45, 56, Sorijano 52 - Žoao Pedro 15, Simeone 47

Nedelja

Udineze – Milan 1:2 (0:1)

/De Paul 48 pen – Kesi 18, Ibrahimović 83/

Specija - Juventus 1:4 (1:1)

/Pobega 32 - Morata 15, Ronaldo 59, penal 76, Rabio 68/

Torino - Lacio 3:4 (2:1)

/Bremer 23, Beloti 25 penal, Lukić 87 - Pereira 15, Milinković Savić 49, Imobile 90+4 penal, Kaisedo 90+8

Napoli - Sasuolo 0:2 (0:0)

/Lokateli 59 penal, Lopez 90+5/

Roma - Fiorentina 2:0 (1:0)

/Spinacola 12, Pedro 70/

Sampdorija - Đenova 1:1

/Jankto 24 - Skamaka 28/

Ponedeljak

20.45: (2,15) Verona (3,40) Benevento (3,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara