©Starsport
©Starsport

Lazetić pred prvi susret sa TSC-om: Teška, emotivna utakmica, posebno za mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 20:04

Strateg Makabi Tel Aviva pohvalio rivala, ali i istakao motiv da prođe u narednu fazu

Najveće uspehe u klupskoj istoriji TSC je napravio pod komandnom palicom Žarka Lazetića te će prvi susret spskog stratega i Topolčana iz te perspektive imati posebnu težinu. Lazetić, koji je letos napustio klupu superligaša i preselio se u Tel Aviv, sa Makabijem će sutra ugostiti (doduše u Mađarskoj) dobro poznata lica u okviru plej-ofa za Ligu Evrope, a pred susret zakazan za 20 časova nije skrivao da će ovo biti više od evropskog dvomeča za njega.

Izabrane vesti

"Biće to teška, emotivna utakmica, posebno za mene. Susret koji sledi je veoma bitan za obe ekipe. Da su me pre žreba pitali sa kojim protivnikom ne bih želeo da se sastanemo bio bi to TSC. Spremamo se, napredujemo korak po korak i siguran sam da nas očekuju dve zanimljive utakmice", rekao je Lazetić.

Strateg Makabi Tel Aviva nije štedeo komplimente na račun bivšeg kluba.

"Taj klub, ljudi tamo i stadion su veliki deo mog života, verovatno najvažniji deo moje trenerske karijere do sada. To se neće promeniti ni pre ni posle utakmice, ali je priprema duela bila zanimljiva da vidim koliko dobro poznajem igrače TSC-a iz drugog ugla".

Po rastanku sa Lazetićem Topolčani su doveli hrvatskog stratega Deana Klafurića koji očigledno još nije složio sve kockice, te su njegovi izabranici neočekivano prosuli neke bodove u prvenstvu.

"Malo su promenili način igre. Znam koliko dobri mogu da budu, bio sam deo uspeha ove ekipe, ali sada ih gledamo iz drugog ugla. Imaju veoma dobar tim, veoma dobre igrače, iskusnog trenera, siguran sam da će sutra dati sve od sebe, biće nam izazov da se dobro pripremimo i da kontrolišemo utakmicu".

Sa druge strane, Srbin na klupi Makabija iz dana u dan je zadovoljniji izgledom ekipe.

"Vidim napredak ekipe, svakog dana sa novim igračima. Čak i u poslednjoj utakmici su nam doneli samopouzdanje. Nažalost, nećemo igrati na našem stadionu, sa našim navijačima. Čast je i Sjajan osećaj igrati na Blumfildu, to nam daje veliku motivaciju, ali sada moramo to da ostavimo po strani i koncentrišemo se na sutrašnju utakmicu. Sutra je prvo poluvreme, biće uzbudljivo, ekipa napreduje i mnogo toga će zavisiti od nas ako budemo dominirali u igri, posebno sa loptom. Treniramo svaki dan da budemo dobri sa loptom, da se dobro krećemo i šta da radimo kada izgubimo loptu. To će biti najvažnije u ovim utakmicama", kazao je Lazetić.


tagovi

Liga EvropeTSC Bačka TopolaMakabi Tel AvivŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara