Žarko Lazetić (©YouTube)
Žarko Lazetić (©YouTube)

Lazetić ima generalnu probu za TSC: Tek smo na 20-30 odsto mogućnosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 14:43

Makabi iz Tel Aviva još uvek ne igra na nivou koji je zamislio srpski trener, što daje šansu timu iz Bačke Topole u plej-ofu za Ligu Evrope

Osvajanjem Superkupa Izraela Žarko Lazetić je sa svojim Makabijem iz Tel Aviva izborio plasman direktno u polufinale Liga kupa. Tamo će ove nedelje od 19 časova dočekati Bnej Sahnin, a taj meč će srpskom strategu ujedno biti i generalna proba za duel sa TSC Bačkom Topolom (četvrtak, 20) u plej-ofu za Ligu Evrope.

Lazetić je sa prvakom Izraela ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona od rumunskog FCSB (ukupno 1:2), a potom je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope lako izašao na kraj sa litvanskim Panevežisom (2:1 i 3:0). Nije Makabi igrao ništa spektakularno na ta četiri meča, ali napredak se definitivno vidi.

Izabrane vesti

Sad, da li će to biti dovoljno da Makabi opravda ulogu favorita protiv Lazetićevog bivšeg kluba ili ne, videćemo. Pre tog susreta 42-godišnji stručnjak će morati da udari na sunarodnika Slobodana Drapića, koji trenira Bnej Sahnin.

Gledali smo i analizirali sve utakmice Bnej Sahnina u Liga kupu. Takođe, videli smo da se Makabi prošle sezone mučio u susretima sa njima. Na klupi Bnej Sahnina se nalazi takođe srpski trener. Igraju dobro, vidi se njegov uticaj. Verujem da će biti interesantan meč“, kazao je Lazetić.


19.00: (1,33) Makabi Tel Aviv (4,70) Bnej Sahnin (8,50)


On je priznao da Makabi još uvek ne igra onako kako je on zamislio, istakao je da je to dug proces i da će morati još mnogo da se radi na treninzima.

Ako igrač ne razume ideju, to je moja greška. Moramo da se popravimo. Da budem iskren, na momente samo smo igrali onako kako smo želeli. To je normalno, menjali smo mnogo principa, bilo je povreda, nedostajali su nam neki igrači. Nije lako fudbalerima, ali mi se trudimo svakog dana da im pomognemo. Po mom mišljenju, trenutno smo na 20 ili 30 odsto, ali iz dana u dan se popravljamo i bićemo sve bolji. Doći ćemo do toga da igramo onako kako smo zamislili“.

Lazetić je u potrazi za pojačanjem u odbrani. Želja mu je bio kiparski reprezentativac Stelios Andreu, ali Šarlroa nije hteo da pusti štopera za manju cenu od 2.500.000 evra. Makabi je zbog toga odustao, a pominje se da bi Andreu sada mogao da se preseli u Italiju, jer je i Torino bacio oko na njega. Za to vreme, Izraelci traže neko drugo rešenje.

Pokušavamo da nađemo levonogog defanzivca. Prelazni rok je otvoren, reagovaćemo ako pronađemo nešto interesantno. Generalno zadovoljan sam igračima koje imam na raspolaganju. Mislim da dobro reagujemo na presing, pritisak na loptu, kompaktni smo i ima razloga da budem zadovoljan“, rekao je Lazetić.

Ukoliko Makabi savlada Bnej Sahnin, za drugi trofej u sezoni će se boriti sa imenjakom iz Haife.


***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***


LIGA KUP IZRAELA – POLUFINALE

Subota

Makabi Haifa – Makabi Netanja 2:1 (1:1)

/Saba 26, 86 – Levi 3/

Nedelja

19.00: (1,33) Makabi Tel Aviv (4,70) Bnej Sahnin (8,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Makabi Tel AvivŽarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara