Stadion Mirasola (©Wikipedia)
Stadion Mirasola (©Wikipedia)

Lavovi po Mocartovim notama plešu ka plasmanu u elitu

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.07.24. | 23:05

Mirasol gostuje Ponte Preti (petak, 23.55) u 15. kolu brazilske Serije B

Još malo, pa smo na pola takmičenja u brazilskoj Seriji B. U noći između petka i subote, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu otpočeće 15. kolo. Na stadionu Mojzes Lukareli u Kampinasu, saveznoj državi Sao Paulu, sastaju Ponte Preta i Mirasol, dva tima koja i dalje teže ka najvišim ciljevima.

Moakaki žele da povrate status prvoligaša, a Lavovi iz Altoa streme ka tome da po prvi put u istoriji zaigraju u elitnom rangu takmičenja. Dakle, cilj im je isti, ali sa različitim pogledima na Seriju A.

Izabrane vesti

Oni trenutno proživljavaju suprotnu stvarnost. Ponte Preta, iako van zone ispadanja, ostaje u neposrednoj opasnosti i mogla bi da stvori sebi problem u slučaju niza loših rezultata. Sa druge strane, Mirasol, kao prošlogodišnji tragičar kojem je mesto u najvišem rangu izmaklo za jedan bod, ponovo je u konkurenciji za mesta koja bi mogla da mu obezbede istorijsku promociju.

Kao što je već i naglašeno, sa prosečnim učinkom u trenutnom izdanju Serije B, Ponte Preta ostaje blizu zone ispadanja u takmičenju. Tim Nelsinja Baptiste nalazi se na 13. mestu gde su posle 14. odigranih kola uspeli da sakupe 17 bodova, koji su proizvod od četiri pobede i pet remija, dok su u međuvremenu doživeli i pet poraza. Samo četiri jedinice udaljeni su od CRB-a, prvog tima koji otvara zonu ispadanja. Statistički, takođe predstavljaju prosečne brojke u dva glavna sektora, sa 15 postignutih i 17 primljenih golova.

Ipak, ekipa je u nizu od tri utakmice bez poraza, i iako su imali nerešene ishode u poslednje dve utakmice, ovo možemo smatrati dobrim trenutkom po Makakije. U klasiku protiv Guaranija su remizirali 1:1, au prošlom kolu je bilo nerešeno bez golova protiv ekipe Bruskue.Obe utakmice su odigrane u gostima i sada se ekipa vraća igri kod kuće, gde je poslednji put uspela da pobedi Searu rezultatom 3:1. Za ovu pretpostavku možemo uzeti u obzir da Ponte Preta dolazi iz tri uzastopne pobede na domaćem terenu, odnosno četiri u poslednjih pet utakmica, a jedini poraz u ovom periodu doživeli su od trenutnog lidera na tabeli, ekipe Santosa.


23.55: (2,45) Ponte Preta (2,95) Mirasol (3,00)


Posle niza od četiri meča bez pobede, Mirasol je konačno okončao post u prethodnom kolu. Igrajući na stadionu Žose Maria de Kampos Maia protiv CRB-a, ekipa je odgovarala komandi trenera Santosa Baptiste Juniora, poznatijeg pod nadimkom Mocart i bila je opasnija tokom celog meča. Uz asistenciju Fernandinja i gol prvog strelca tima Delatora u 85. Minutu, savladali su klub iz Alagoasa minimalnim rezultatom.

Mirasol je i dalje u užoj kvalifikacionoj grupi za Seriju A, a eventualna pobeda protiv Ponte Prete bi mogla da ga svrsta među prva četiri mesta na tabeli. Tim se nalazi na šestom mestu sa 22 boda, ali je samo jedan bod udaljen od granične linije i četvrtog mesta za pristup najvišem rangu, koji trenutno pripada Sport Resifeu. Njihova dosadašnja kampanja broji šest pobeda, kao i četiri remija uz četiri pretrpljena poraza, postigavši 14 i primivši samo 10 golova.

U stvari, ovaj obrazac rezultata možemo uzeti kao referencu, pošto su četiri od pet utakmica imale gol ili manje, a samo u jednoj od njih rezultat je završen nerešenim rezultatom 1:1. Tendencija im je da se igra zasnuje na što većoj kontroli prostora, što bi moglo da izazove određene poteškoće za Ponte Pretu, iako je ekipa Kampinasa blagi favorit pred ovu utakmicu, isključivo zbog redosleda prethodnih rezultata kod kuće. Ipak, mora se uzeti u obzir da su Lavovi na poslednjih pet gostovanja zabeležili učinak od samo dva remija, uz tri poraza, a bez ostvarene pobede su od početka šampionata. Štaviše, šposlednju pobedu u ovoj takmičarskoj godini zabeležili su u saveznom prvenstvu Pauliste, kada su u grupnoj fazi uspeli da pobede Guarani sa 3:2.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


BRAZIL 2 – 15. KOLO

Petak

23.55: (2,45) Ponte Preta (2,95) Mirasol (3,00)

Subota

02.00: (2,10) Botafogo (3,05) Amazonas (3,60)

02.30: (2,25) Pajsandu (3,15) Seara (3,15)

20.30: (1,70) Novorizontino (3,45) Guarani (4,90)

22.00: (2,00) Sport Resife (3,25) Amerika Mineiro (3,70)

23.00: (2,30) CRB (3,00) Koritiba (3,20)

Nedelja

21.00: (2,25) Vila Nova (3,00) Avai (3,30)

23.30: (1,95) Šapekoense (3,20) Bruske (3,90)

Utorak

01.00: (1,25) Santos (5,20) Ituano (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2MirasolPonte Preta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara