Niko Vilijams (©Reuters)
Niko Vilijams (©Reuters)

Laporta potvrdio Barsino interesovanje za Nika Vilijamsa: Možemo da ga priuštimo

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 11:37

Predsednik Katalonaca najavio skori izlazak iz finansijskih problema

Već nekoliko godina Barselona se nalazi u finansijskoj krizi zbog - u najvećoj meri - enormnih plata koje je klub davao igračima. Nakon promene rukovodstva pre tri i po godine i povratka Đoana Laporte na čelo kluba (umesto Đordija Bertomeua), situacija se popravlja, ali i dalje nije u potpunosti stabilizovana. Laporta, međutim, tvrdi da bi i to uskoro moglo da se dogodi, odnosno da bi Barselona ponovo mogla da počne da plaća visoka obeštećenja za igrače top klase, umesto da čeka da postanu slobodni ili, eventualno, uđu u poslednju godinu ugovora.

Prva "bomba" mogao bi da bude Bilbaov Niko Vilijams, koji trenutno blista na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj zajedno sa Barsinim Laminom Jamalom da suprotnom krilu. Tandem dvojice supertalentovanih fudbalera bio bi ogroman posao za Katalonce. Svestan je toga i Laporta, pa ne krije da klub radi na dovođenju 21-godišnjeg Baska.

Izabrane vesti

"Naravno da sam oduševljen kako igra Niko, ali prepustimo to onima koji su zaduženi za transfere. Deko i Flik uveliko rade na dovođenju igrača koji se nalaze na njihovom spisku i on je među njima. Verujem da ćemo brzo imati neke lepe vesti u vezi sa ekonomskim, a onda i sportskim pitanjima", izjavio je Laporta za Radio Katalunja.

Za dolaske i odlaske igrača u Barseloni glavnu reč imaju sportski direktor Deko i trener Hansi Flik, dok je na predsedniku da im obezbedi novac za poslovanje.

"Da, u ovom trenutku možemo da priuštimo Nika Vilijamsa. To je rezultat napornog rada u prethodne tri godine. Klupska ekonomija se oporavlja", rekao je Laporta upitan da li Barselona može da plati 58.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru napadača i Atletik Bilbaa.

Govorio je čelnik Barselone i o novom treneru Hansiju Fliku.

"On je povučen čovek. Organizovaćemo promociju pre turneje u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno upoznaje klub i uči jezik".

Osvrnuo se Laporta i na povrede dvojice važnih igrača, Pedrija i Ronalda Arauha, tokom Evropskog prvenstva i Kopa Amerike.

"Ne sviđa mi se što sezonu počenjemo sa povređenim Pedrijem i Arauhom, ali uveren sam da će sa novim trenerom sve ići kako treba. Moramo biti jaki", zaključio je Barselonin predsednik.


tagovi

BarselonaĐoan LaportaNiko VilijamsLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara