Lansiran u Kruševcu, stigao do Galate: Džesi potpisao na četiri i po godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 17:09

Bivši igrač Napretka napravio transfer karijere...

Najavljivali smo ga danima kao prvo zimsko pojačanje Galatasaraja. Dobro, ispade da nije prvo, nego treće (posle Henrija Onjekurua i Marsela Saračija), ali svakako - stigao je! Nigerijac Džesi Sekidika (23) od večeras je novi igrač Galate!

Nekadašnjeg prvotimca kruševačkog Napretka do poslednjeg časa pokušavali su da preotmu Fenerbahče i Trabzon. Galatasaraj je ipak odneo pobedu i potpisao ugovor na četiri i po godine s momkom koji igra na pozicijama veznog i krilnog napadača.

Izabrane vesti

Priča Džesija Sekidike vrlo je zanimljiva. Kao 16-godišnjak došao je u neku vrstu internata u okolini Lestera i brzo pokazao zavidan fudbalski talenat. Otišao je na probu u Stouk za koji je igrao na jednom turniru protiv vršnjaka iz Mančester Junajteda. Ostavio je dobar utisak i dobio poziv da dođe na Old Traford na probu. Trenirao je u Karingtonu, opet ostavio dobar utisak, Mančester Junajted je hteo da ga zadrži, ali problem su bili papiri. Sekidika nije imao pasoš EU, a Britanci nisu hteli da mu izdaju radnu dozvolu, pa je morao da napusti Ostrvo.

Put ga je dalje vodio u Portugaliju. Tamo je igrao za niželigaša Ojeraš. Zapazili su ga sakauti Benfike i kao 18-godišnjaka doveli u Lisabon. Sa mladim timom Benfike igrao je u Ligi šampiona, da bi 2015. postao slobodan igrač jer nije prihvatio novi ugovor pod Benfikinim uslovima. Tada su ga tražili Maritimo, Viking, AIK, a uspeo da ćapi - Napredak?! I to kao tadašnji drugoligaš.

Uz dobre partije Džesija Sekidike Kruševljani su se plasirali u Superligu. Nigerijac se potom nije proslavio u srpskoj eliti, pa je završio u turskom Eskišehiru za svega 60.000 evra. Nije u Turskoj počelo kako treba za ovog momka, međutim protekla jesen bila je kao iz snova. Na 16 utakmica Sekidika je postigao osam pogodaka i podelio dve aistencije. Najveći klubovi turske krenuli su u bitku za njegov potpis, da bi eto, Galata danas konačno uspela u svojim namerama.

Zanimljiv je međutim način kako je Nigerijac završio u Istanbulu... Eksišehir je upao u finansijsku krizu, igrači već neko vreme ne primaju plate, tako da su manje-više svi dobili odrešene ruke da traže novi klub. Bez obeštećenja. 

I eto Džesija u Galati. U transferu karijere, bez svake sumnje...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara